Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е

...
Президентът на САЩ Джо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е
Коментари Харесай

Байдън подписа закона за отпускането на 40 млрд. долара помощ за Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в, който е на обиколка из Азия, подписа през днешния ден закона за отпущането на нови 40 милиарда $ американска помощ за Украйна, предадоха Ройтерс и АП.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5461
Половината от сумата е предопределена за украинските въоръжени сили, които защищават страната си от нашествието на Русия. Пакетът включва 8 милиарда в поддръжка на украинската стопанска система, 5 милиарда за покриване на дефицита от храни по света поради срутва на украинското земеделие и над един милиард за потребностите на украинските бежанци. Законодателният акт, утвърден в двете камари на Конгреса с гласовете на двете партии, ускорява уговорката на Съединени американски щати да поддържа Украйна, когато изходът от войната ѝ с Русия е неразбираем.

Според известието на Белия дом, по време на пребиваването си в Южна Корея, Байдън е подписал и закона за възстановяване на достъпа до бебешки храни в Съединени американски щати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР