Президентът на САЩ Джо Байдън заяви в интервю за CNN,

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви в интервю за CNN,
Коментари Харесай

Байдън: Украйна все още не е готова за НАТО

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи в изявление за CNN, че Украйна все още не е подготвена за участие в НАТО.

Според него НАТО ще може да обмисли приемането на Украйна едвам след края на войната. Той обаче добави, че въпреки да счита, че е рано да се разисква присъединението на Украйна към алианса, страните от НАТО ще продължат да предоставят на Киев оръжията, от които се нуждае, с цел да постави завършек на войната, разпалена от Русия.

" Не мисля, че сега, когато войната продължава, в НАТО има единогласие по въпроса дали да приемем Украйна в НАТО или не ", сподели Байдън.

Той също по този начин добави, че е разискал в детайли въпроса с президента Зеленски и даде обещание, че Съединени американски щати ще продължат да доставят Киев с оръжие по същия метод, по който го вършат за Израел.

" Смятам, че би трябвало да проправим разумен път на Украйна, за да може тя да се класира за участие в НАТО ", сподели Байдън.

Той даже означи, че преди войната е отхвърлил настояванията на съветския президент Владимир Путин да се ангажира да не приема Украйна в НАТО, така като Алиансът има " политика на отворени порти ".
 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР