Президентът на САЩ Джо Байдън във вторник обвини пандемията Covid-19

...
Президентът на САЩ Джо Байдън във вторник обвини пандемията Covid-19
Коментари Харесай

Байдън зае отбранителна позиция заради инфлацията и цените на газа

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън във вторник упрекна пандемията Covid-19 и войната на Русия в Украйна за тревожните стопански вести, до момента в който той и администрацията му минаха в защита поради растящата инфлация и покачващите се цени на газа, оповестява СиЕнЕн.

Речта на президента в Белия дом бе рекламирана от неговите съветници като фокусирана върху проекта му за битка с инфлацията. Въпреки че Байдън говореше за инфлацията, той прекара доста време, атакувайки републиканците за проект, направен от предизборната група на Сената на Републиканската партия, вместо да излага нови политики, които биха обърнали поредност от тревожни стопански събития.

Страната е изправена пред най-тежката инфлация от 40 години, а изследване на CNN, извършено от SSRS, сподели, че по-малко от една трета от американците считат, че икономическите визии на неговата партия подхождат на техните лични.

Цените на газа също скочиха до нови рекордни равнища, като AAA заяви във вторник, че междинната цена за галон елементарен бензин е $4,37 - 17-центов скок през последната седмица. Само предходната седмица Федералният запас неотдавна разгласи, че подхваща нападателни дейности за понижаване на инфлацията и покачва лихвените проценти с половин процентен пункт - нещо, което не е правено от 22 години.

Администрацията се опита да трансферира виновността за покачването на цените на газа и икономическата неустановеност върху съветския президент Владимир Путин и нахлуването му в Украйна. Байдън сподели по време на речта си, че битката с инфлацията е неговият главен вътрешен приоритет и призна, че " фамилиите в цяла Америка страдат от инфлацията ".

Говорейки за аргументите за скорошния растеж на инфлацията, Байдън означи, че заради тези фактори целият свят е изправен пред " историческа инфлация " сега. Все отново Байдън акцентира, че Съединени американски щати са в " по-силна позиция " за битка с рецесията от която и да е друга страна.

Голяма част от забележките бяха против републиканците и тяхното средносрочно обръщение. През последната седмица Байдън ускори реториката си против републиканците и твърди, че крайната десница е изпреварила партията, до момента в който той се пробва да изостри контраста сред политиката на администрацията си и това, което републиканците оферират. Това е забележителна смяна за президент, който организира акция за сливане на страната и понижаване на политическото напрежение и се случва, когато демократите се борят за дейно обръщение.

Президентът неотдавна се възползва от проекта, препоръчан от републиканския сенатор Рик Скот от Флорида, началник на изборната комисия на републиканците в Сената, като главен образец, че водачите отдясно се вписват в модела на някогашния президент Доналд Тръмп " Направи Америка велика още веднъж ". Очаква се президентът да продължи да постанова предлагането на Скот за напъните на администрацията му да понижи разноските за американците и да понижи инфлацията.

Планът на Скот, твърди Байдън, ще увеличи налозите на американците от работническата класа и стратегии като обществено обезпечаване и Medicare. Той включва няколко оферти на Тръмп и даже апели за довеждане докрай на гранична стена. Лидерът на Републиканската партия Мич Макконъл обществено порица проекта и желае да резервира фокуса върху рецензията на администрацията на Байдън.

Служител на Белия дом, който прегледа забележките на Байдън разяснява, че битката с инфлацията е " основният стопански приоритет на Байдън ", добавяйки, че администрацията е " фокусирана върху това да прави всичко допустимо, с цел да смъкна цените ". За разлика от тях, сподели служителя, републиканците са употребявали инфлацията като " политическа тематика за диалог ", само че не са съумели да понижат доста разноските за американците.

Президентът акцентира на оптималната претовареност и постоянни цени като излаз от рецесията. Той също по този начин означи основната роля на Федералния запас за постигането на тази цел. Байдън продължи да разказва инфлацията като " най-голямото икономическо предизвикателство " за страната сега и посочи увереността си, че Фед усеща същото.

Байдън съобщи, че " при моя предходник дефицитът експлодира, нараствайки всяка година ", до момента в който съгласно неговия проект Съединени американски щати са " на път да понижат федералния недостиг с 1,5 трилиона $ тази година ".

Цифрите ще отбележат " най-големия едногодишен спад в цялата история на Америка ". Байдън твърди, че предходната година администрацията му е понижила " недостига с 350 милиарда $ ", добавяйки, че Министерството на финансите на Съединени американски щати възнамерява да " изплати националния дълг през това тримесечие, което в никакъв случай не се е случвало при " някогашния президент на Съединени американски щати Тръмп.

Байдън съобщи, че вижда недостига " като един от главните способи " за облекчение на инфлационния напън.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР