Президентът на САЩ Джо Байдън ще посети Израел в сряда,

...
Президентът на САЩ Джо Байдън ще посети Израел в сряда,
Коментари Харесай

Байдън ще посети Израел. Хамас продължава да нанася ракетни атаки

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще посети Израел в сряда, с цел да се запознае с проектите за война на страната против бойците на терористичната формация " Хамас ". Това се случва на фона на опасенията, че вилнеещата война може да прерасне в по-голям районен спор.

Байдън разгласи визитата си в профила си в обществената мрежа Х (бившия Twitter): " В сряда ще пътувам до Израел, с цел да застана в взаимност против бруталната терористична офанзива на Хамас ".

Президентът желае да разбере по какъв начин Израел ще организира интервенциите си по метод, който " свежда до най-малко жертвите измежду цивилното население ", декларират от Белия дом.

По-рано държанивят секретар Антъни Блинкен разгласи, че Вашингтон е получил уверения от Тел Авив за работата по снабдяване на задгранична помощ в линията Газа. Това идва на фона на предстоящата сухопътна атака против ръководената от " Хамас " територия.

По информация на израелските военни управляващи, все още близо 600 хиляди поданици на Газа са се евакуирали от региона в северната му част след предизвестията на Израел.

Междувременно ракетните офанзиви в региона не престават. " Хамас " съобщи, че е изстреляла " бараж от ракети " по Йерусалим и Тел Авив, а в градовете бяха пуснати сирените за въздушно нахлуване. Преходът Рафах от Египет към Газа също е бил обиден от въздушен удар - степента на вредите не е ясна на този стадий.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР