Президентът на САЩ Джо Байдън ще подпише изпълнителна заповед в

...
Президентът на САЩ Джо Байдън ще подпише изпълнителна заповед в
Коментари Харесай

Байдън подкрепя със заповед правата на 200 000 строителни работници

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще подпише изпълнителна заповед в петък, изискваща " планови трудови съглашения " във федерални строителни планове за над 35 милиона $.

Заповедта визира 262 милиарда $ във федерални контракти за строителство и ще засегне близо 200 000 служащи, съгласно план на изпълнителната заповед, забелязана от " Ройтерс ".

Трудовите контракти за планове са сред строителни синдикати и реализатори, които дефинират заплати, условия на работа и разрешаване на разногласия по съответни планове. Демократичните президенти в предишното нормално са подкрепяли използването на сходни съглашения към големия федерален контрактуван бюджет на Съединени американски щати, до момента в който президентите на републиканците са ги анулирали.
 Сенатор демократ
Сенатор демократ " спъва " инфраструктурния пакет за 1,75 трлн. $ на Байдън

Умереният демократ Джо Манчин

Заповедта, която ще влезе в действие неотложно, идва след подписания от Байдън законопроект за инфраструктура на стойност 1 трилион $, който влага в пътищата, пристанищата и мостовете на страната.

Голяма част от тези средства ще текат през федералните организации към щатите и локалните управляващи. Новата изпълнителна заповед изключва планове, финансирани с безплатни средства за нефедерални организации, сподели върховен чиновник на администрацията, като прибавя, че ще компенсира по-голямата част от плановете по законопроекта. Но ще се ползва за милиарди други федерални разноски за водни пътища, военни бази и други области.

Байдън ще посети Ironworkers Local 5 в Ъпър Марлборо, щата Мериленд, в петък, с цел да подпише тази изпълнителна заповед, заяви Белият дом. Подробности за наличието на поръчката не са съобщавани по-рано.

Строителната промишленост на Съединени американски щати - в това число служащи, притежатели, разработчици, реализатори - беше една от най-силно засегнатите по време на пандемията от COVID-19, заради забавянето на наличните артикули и работна ръка и прекратяването на цели планове.
 US Сенатът няма да гласоподава инфраструктурния проект на Байдън до Коледа
US Сенатът няма да гласоподава инфраструктурния проект на Байдън до Коледа

Тъй като сенаторите излизат във почивка за празниците

Байдън даде обещание да укрепи синдикатите и да усили участието в Съединените щати след години на непрекъснат спад и да усили заплатите на почасовите служащи в строителството, опазването на здравето и други работни места.

" Изпълнителите, които оферират по-ниски заплати или наемат по-малко квалифицирани служащи, ще би трябвало да покачат стандартите си, с цел да се конкурират с други високоплатени и висококачествени компании ", се споделя в заповедта. По-ранните изпълнителни дейности на Байдън изискват федералните реализатори в нови или удължени контракти да заплащат минимална отплата от $15 на час.

Ходът на Байдън откри поддръжка и от някои реализатори.

" Това рационализира процеса на договаряния и дава на работодателите достъп до висококвалифицирани чиновници ", сподели за " Ройтерс " Даниел Хоган, основен изпълнителен шеф на Асоциацията на съюзните конструктори, която съставлява 1800 компании реализатори.
 Байдън прикани Конгреса да одобри инфраструктурния проект
Байдън прикани Конгреса да одобри инфраструктурния проект

Уверен съм, че през седмицата на 15 ноември Камарата ще одобри Закона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР