Президентът на САЩ Джо Байдън подписа законодателни действия за предоставяне

...
Президентът на САЩ Джо Байдън подписа законодателни действия за предоставяне
Коментари Харесай

Байдън обяви още 800 милиона долара помощ за Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа законодателни дейности за даване на помощ и поддръжка за сигурност на Украйна.

Президентът Байдън разгласи 800 милиона $ за спомагателна помощ за сигурност на Украйна по време на изявления от Белия дом в сряда. Това води до общата помощ от $1 милиард, оповестена единствено през последната седмица.

„ Светът е единен в нашата поддръжка за Украйна и нашата решителност да накараме (руския президент Владимир) Путин да заплати доста висока цена “, сподели Байдън, до момента в който прави известието. „ Америка управлява това изпитание, дружно с нашите съдружници и сътрудници, осигурявайки голямо равнище на сигурност и филантропична помощ, към които прибавяме през днешния ден и ще продължим да вършим повече през идващите дни и седмици “.

Пакетът от военна помощ ще включва противотанкови ракети и повече от отбранителните оръжия, които Съединени американски щати към този момент дават, в това число противотанкови ракети Javelin и зенитни ракети Stinger, споделиха публични лица, осведомени с проектите. Помощта обаче ще спре да се стигне до зоната, неразрешена за полети, или бойните самолети, за които украинският президент Владимир Зеленски сподели, че са нужни за поддържане на битката на Украйна против Русия.

" Това са директни прехвърляния на съоръжение от нашето министерство на защитата към украинските военни, с цел да им оказват помощ, до момента в който се борят против тази инвазия. Благодаря на Конгреса, че присвои тези средства ", сподели Байдън.

Байдън продължи с детайлности какво има в опаковката и по какъв начин ще се употребява.

„ Този ​​нов пакет самичък по себе си ще даде невиждана помощ на Украйна. Той включва; 800 противовъздушни системи, с цел да се подсигурява, че украинските военни могат да продължат да стопират проектите и хеликоптерите, които нападат техния народ и да пазят своите Украинското въздушно пространство “, продължи Байдън.

„ По искане на президента Зеленски ние идентифицирахме и оказваме помощ на Украйна да придобие спомагателни зенитни системи с по-голям обхват и муниции за тези системи. Новият пакет за помощ включва също 9000 противобронени системи. Това са портативни... с висока акуратност инсталирани на рамото ракети, които украинските сили употребяват с огромен резултат за заличаване на нахлуващи танкове и бронирана техника.Той ще включва 7000 дребни оръжия, картечници, стрелби, гранатомети, с цел да оборудват украинците, в това число смелите дами и мъже, защитаващи своите градове като цивилни и те също са в провинцията ", сподели Байдън.
Байдън добави, че помощта ще включва и дронове, „ което показва нашия ангажимент да изпратим нашите най-съвременни системи в Украйна за нейна отбрана “.

Байдън означи, че помощта за сигурността ще бъде в партньорство със съдружниците.

„ И ние не вършим това сами. Нашите съдружници и сътрудници се ускориха, с цел да обезпечат обилни колета от помощ за сигурност и ще продължат да оказват помощ за улеснението на тези доставки. Съединените щати и нашите съдружници и сътрудници са изцяло отдадени на възходящи оръжия от помощ за украинците. Ще идват повече, защото ние набираме спомагателни ресурси от съоръжение, което сме подготвени да прехвърлим ", сподели той.

Кейтлан Колинс, Кевин Липтак, Фил Матингли и Пол Леблан от CNN способстваха за докладване за тази обява. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР