Президентът на САЩ Джо Байдън подписа изпълнителна заповед, с която

...
Президентът на САЩ Джо Байдън подписа изпълнителна заповед, с която
Коментари Харесай

Байдън издаде заповед за засилване на проверките при купуване на огнестрелно оръжие

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа изпълнителна заповед, с която се цели увеличение броя на инспекциите при закупуване на оръжие, поощряване на по-сигурното предпазване на огнестрелни оръжия и гаранции, че правоприлагащите органи на САЩ  ползват оптимално закона за надзор на оръжията, признат предишното лято, заяви Асошиейтед прес.

Байдън трябваше да приказва за напъните си за ограничение на насилието с огнестрелни оръжия в тирада от Монтерей парк, Калифорния. През януари въоръжен мъж нахлу в танцова зала в тази община покрай Лос Анджелис след тържество по случай Лунната нова година, простреля 20 души и умъртви единадесет.

Но пълномощията на президента са лимитирани и не му разрешават да излезе отвън рамките на подкрепения и от двете партии в Конгреса закон, признат предишното лято - най-мащабния законов текст за насилието с оръжие от десетилетия насам. Законът беше признат след убийствата предходната година на 10 купувачи в магазин за хранителни артикули в Бъфало, щата Ню Йорк, и на 19 възпитаници и двама учители в начално учебно заведение в Ювалди, Тексас.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР