Президентът на САЩ Джо Байдън планира да проведе лична среща

...
Президентът на САЩ Джо Байдън планира да проведе лична среща
Коментари Харесай

Първият премиер, когото Байдън ще приеме в Белия дом

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън възнамерява да организира персонална среща в Белия дом с японския министър председател Йошихиде Суга през април тази година, заяви осведомителният портал Axios, базирайки се на свои източници, съобщи БГНЕС.

Така японският министър председател ще стане първият задграничен водач, с който Байдън ще се срещне персонално в формалната си резиденция, отбелязва порталът. В същото време договарянията могат да бъдат отсрочени за по-късна дата според от триумфа в битката против разпространяването на новия ковид. Според Axios срещата би трябвало да подчертае смисъла на американо-японския съюз, както и да стане първото от поредност визити в Съединени американски щати на задгранични водачи. Белият дом отхвърли да разяснява информация за допустима среща на върха на водачите на двете страни.

Байдън е провел двустранна отдалечена среща с канадския министър председател Джъстин Трюдо. Ръководителят на Белия дом също възнамерява да се срещне в близко бъдеще в същия формат с водачите на Австралия и Индия. През февруари 2009 година тогавашният министър-председател на Япония Таро Асо също стана първият задграничен водач, признат от 44-ия президент на Съединени американски щати Барак Обама в Белия дом.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР