Президентът на САЩ Джо Байдън обяви пожарите в щата Хавай

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обяви пожарите в щата Хавай
Коментари Харесай

Джо Байдън обяви горските пожари в Хаваите за катастрофа

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи пожарите в щата Хавай за злополука. Декларацията значи, че федералното държавно управление ще даде финансиране, с цел да помогне за справяне с горските пожари, предава CNN.

Помощта ще бъде ориентирана както към държавни, по този начин и към локални старания за възобновяване. Засегнатите лица в Мауи ще могат да получат достъп до фондове за помощ като краткотрайни безплатни помощи за жилища, ремонт на дома и евтини заеми за подкрепяне при загуби на незастраховано имущество.

По-рано Белият дом е декларирал, че администрацията " работи в доста тясно съдействие с Хаваите “, до момента в който щатът се бори с опустошителните горски пожари.
" Също по този начин разполагаме някои военни активи, личен състав на FEMA (правителствена организация за незабавна помощ) на място “, е показал координаторът на Съвета за национална сигурност за стратегически връзки Джон Кърби пред CNN. " Ще се съсредоточим върху това допустимо най-скоро. “

Служител на Белия дом е декларирал пред CNN, че Хаваите са поискали доставки за заслон от Федералната организация за ръководство на изключителни обстановки, в това число вода, храна, детски кревати и одеяла. Администраторът на район 9 на FEMA Боб Фентън и неговият екип са в Оаху и той е разположил профилиран екип за бързо реагиране, с цел да помогне с федералните старания за помощ, е добавил служителят.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР