Президентът на САЩ Джо Байдън обяви инвестиция от 2,3 милиарда

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обяви инвестиция от 2,3 милиарда
Коментари Харесай

Байдън бори климатичните промени с 2,3 милиарда долара

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи инвестиция от 2,3 милиарда $ за подкрепяне построяването на инфраструктура, която може да издържи на рискови метеорологични условия и естествени бедствия, заяви БиБиСи.

Но в известието си той не разгласи публично изключително състояние в региона на климата, което би му дало спомагателни пълномощия.

Байдън приказва в щата Масачузетс, до момента в който горещата вълна носи рисково време в Европа и Северна Америка. Десетки милиони хора в Съединени американски щати в разнообразни щати живеят под предизвестия за горещини тази седмица.

" Промените в климата са безусловно екзистенциална опасност за нашата нация и за света ", сподели президентът в речта в сряда, произнесена пред някогашна въглищна електроцентрала в град Съмърсет. Здравето на нашите жители и нашите общности е заложено на карта. Така че би трябвало да действаме. "

Той сподели, че новото финансиране ще отиде за разширение контрола на наводненията, подсилване на комуналните услуги, преоборудване на здания и подкрепяне на фамилиите с ниски приходи да заплащат разноските за отопление и изстудяване.

Той включва 385 милиона $ за подкрепяне на страните да финансират климатични съоръжения в домове и публични охладителни центрове.

Администрацията също възнамерява да даде спомагателна поддръжка за развиването на вятърна сила в Мексиканския залив и да наложи нови стандарти на работното място, с цел да отбрани служащите от рискови метеорологични условия.

Байдън сподели, че ще третира рисковите климатични условия като " изключително състояние ", само че не разгласи публично изключително състояние на федерално равнище.

Президентът обаче е подложен на възходящ напън от демократи и екологични групи да го направи, откакто предходната седмица сенаторът от Западна Вирджиния Джо Манчин, закостенял демократ, сподели, че няма да поддържа законодателство, ориентирано към справяне с изменението на климата. Това нанесе забележителен удар на дневния ред на Байдън. Манчин тогава изрази повече опасения по отношение на инфлацията.

Президентът сподели в сряда, че защото Конгресът " не работи както би трябвало ", той възнамерява да разгласи спомагателни изпълнителни дейности през идващите седмици.

" Нашите деца и внуци разчитат на нас, сподели той. Ако не поддържаме измененията на климата под 1,5C, губим всичко. Няма да можем да го променим. "

Байдън встъпи в служба, обещавайки да възвърне доверието в Съединени американски щати във връзка с дейностите в региона на климата и да анулира " връщането обратно " на екологичната политика на президента Тръмп.

В първия си ден той подписа изпълнителна заповед Съединени американски щати да се причислят още веднъж към Парижките съглашения за климата. През април предходната година той даде обещание да понижи излъчванията на парникови газове в Съединени американски щати с най-малко 50% до 2030 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР