Президентът на САЩ Джо Байдън и китайския му колега Си

...
Президентът на САЩ Джо Байдън и китайския му колега Си
Коментари Харесай

Байдън и Си Цзинпин са постигнали съгласие за среща

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и китайския му сътрудник Си Цзинпин са постигнали единодушие да се срещнат в коридорите на срещата на Азиатско-тихоокеанското икономическо съдействие (АТИС) в Сан Франциско, съобщи Асошиейтед прес, цитирайки осведомен източник.

Двете страни са постигнали единодушие кардинално да се организира срещата на върха

Това е станало през вчерашния ден по време на срещите на китайския външен министър Ван И с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън и съветника по националната сигурност Джейк Съливан, прибавя източникът на АП, поискал анонимност. Той добави, че към момента се прецизират логистични детайлности по датата, мястото и други.

След вчерашните срещи в изказване на Белия дом се показва, че двете страни “работят по ” уговарянето на персонална среща сред Байдън и Си в коридорите на АТИС. Преди това на среща сред Байдън и Ван И, американският президенте подчертал, че Съединени американски щати и Китай отговорно би трябвало да уравляват конкуренцията в връзките, както и да поддържат отворени линии за връзка. Байдън е показал още, че двете страни би трябвало “да ряботят дружно за справяне с световните провокации ”, съобщи Българска телеграфна агенция.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР