Президентът на САЩ Джо Байдън е стар“ и объркан“, а

...
Президентът на САЩ Джо Байдън е стар“ и объркан“, а
Коментари Харесай

Проучване: Байдън е „стар“, а Тръмп е „корумпиран“

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е „ остарял “ и „ комплициран “ , а някогашният държавен глава Доналд Тръмп е „ подкупен “ и „ непочтен “. Това са едни от главните прилагателни , които американците са употребявали, когато по време на изследване на публичното мнение са били помолени да опишат демократа, ръководещ страната в Белия дом, и републиканеца, който към днешна дата е в най-хубава позиция да се изправи против него на изборите следващата година, съобщи „ Associated Press “.

Нелицеприятните портрети на двамата авторитетни политици се обрисуват ясно в новото изследване на Центъра за проучване на публичните връзки на „ Associated Press “ NORC , в което е бил заложен отворен въпрос по отношение на това какво изниква в началото в мозъка на хората, когато си помислят за тях. Що се отнася до Байдън , максимален % от запитаните пълнолетни американски жители, включващи както такива с демократически политически възгледи, по този начин и такива, подкрепящи републиканците, акцентират възрастта му като главен мотив за своята позиция. Въпреки, че понастоящем настоящият президент е на 80 години – единствено с три години по-възрастен от Тръмп, доста американци показват действителни опасения по отношение на способността му да продължи да извършва отговорностите си, до момента в който е отпред на страната.

Както е известно, против Тръмп са заведени 4 каузи , в които са повдигнати общо 91 съществени обвинявания. По тази причина личността му провокира асоциации като „ подкупен “ , „ нечестен “ , „ неприятен “ и други сходни преобладаващо отрицателни мнения . Част от участвалите в изследването дефинират някогашният държавен глава като „ измамник “ и „ непочтен човек “. Интересен факт е, че 8% от хората го разказват с напълно позитивни мнения , измежду които „ добър “.

По-задълбоченият взор на публичните настройки не разкрива изключително обещаваща вероятност в политически проект за Байдън или Тръмп. И въпреки че доста от рецензиите отразяват познатото партийно разделяне в страната, изследването демонстрира, че нито един от двамата не е застрахован от рецензии от страна на личната си партия, както и такива от страна на гласоподавателите.

„ Той наподобява по този начин, като че ли е нечий благ дядо, а не някой, който е отпред на властта “, споделя мнението си за Байдън Джъстин Кембъл , 27-годишен юноша, който поддържа демократите и работи като охранител в региона на Брукхейвън в Мисисипи. Той обаче е още по-негативно надъхан към Тръмп, като твърди, че някогашният президент „ се държи като дете от детската градина, когато хората му споделят „ Не “.

Подобни настройки се оказаха постоянно срещани в отговорите на участниците в анкетата. Цели 26% от интервюираните са употребявали думи като „ остарял “ или „ стар “ , с цел да опишат Байдън, а други 15% загатват прилагателни като „ муден “ и „ комплициран “ още веднъж, с цел да изразят мнението си за него. Други 10% са дали общо взето отрицателни мнения за президента, а 6% са използвали думи като „ подкупен “ и „ нечестен “ , говорейки и за двамата политици. Едва 6% възприемат Байдън като „ президент “ и „ водач “ , а 5% го считат за „ мощен “ и „ кадърен “ – това са главните позитивни мнения за президента.

Резултатите сочат, че възрастта на Байдън се загатва постоянно даже измежду жителите с демократични възгледи, като 28% от тях я акцентират като нещо извънредно значимо . Хората, които считат по този начин, съставляват доста по-висок % от тези, които показват лидерските му качества като безапелационни (11%) или силата и качествата му да извършва длъжността си добре (11%).

Негативните мнения за Тръмп са съсредоточени не върху възрастта, а върху моралните му качества и държание , като интервюираните постоянно акцентират думите „ гръмък “ , „ ядосан “ , „ вманиачен „, „ рисков “ , както и „ нарцисист “ , описвайки личността му. Едва към под 10% са дали отговор с думи като „ мощен “ и „ кадърен “.

Проучването илюстрира намерено и познатите идеологически разделения измежду народа. Изводите са, че жители, подкрепящи републиканците, са по-склонни  да употребяват думи като „ муден “ и „ комплициран “ по отношение на тези, които застават зад демократите, с цел да опишат Байдън (25% към 7%), както и думи като „ подкупен “ и „ нечестен “ (14% към 0%) и „ слаб “ или „ неквалифициран “ (9% към 2%).

Междувременно, във връзка с Тръмп най-често срещаните мнения измежду републиканските поддръжници са като цяло позитивни – „ мощен “ , „ с изразен национализъм “ , „ лидерски качества “ и други Въпреки това даже някои републиканци употребяват отрицателни думи, с цел да опишат Тръмп, в това число етикети като „ гръмък “ или „ ядосан “ . Други загатват, че той показва надменност , пищност , егоизъм и други като цяло отрицателни мнения.

Демократите от своя страна са по-склонни от републиканците да посочат в отговорите си термина „ корупция “ и „ непочтеност “ , с цел да опишат Тръмп. 7% от демократите загатват тематиките за расизма , фанатизма и хомофобията измежду главните думи, с които разказват някогашния президент. Тези думи обаче съвсем не са упоменати от републиканските поддръжници в изследването.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР