Президентът на САЩ Джо Байдън е наредил на американската армия

...
Президентът на САЩ Джо Байдън е наредил на американската армия
Коментари Харесай

САЩ отвърнаха на ударите срещу базата им в Ирак

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е наредил на американската войска да извърши ответни удари против подкрепяни от Иран групировки, откакто трима американски военнослужещи бяха ранени при нахлуване с дрон в Северен Ирак, оповестява АП. Ударите на Съединени американски щати бяха нанесени към 4:45 сутринта във вторник в Ирак.

Говорителят на Съвета за национална сигурност Адриен Уотсън сподели, че един от американските бойци е бил тежко ранен при нападението, осъществено по-рано в понеделник.

Подкрепяни от Иран групировки поеха отговорност за нападението.

Министърът на защитата Лойд Остин и екипът по национална сигурност на Байдън бързо изготвиха проекти и показаха опциите за отговор.

" Президентът не слага по-висок приоритет от отбраната на американския личен състав, който служи в заплаха, сподели Уотсън. Съединените щати ще работят, в случай че тези офанзиви продължат ".

Последната офанзива против американските войски следва месеци на ескалация на закани и дейности против американските сили в района след офанзивата на " Хамас " против Израел на 7 октомври, която провокира война в Газа. Съединени американски щати упрекнаха Иран, който е финансирал и обучил " Хамас ", за възходящото принуждение на мрежата му от групировки в района. Сред тях са и офанзивите от йеменските хуси против търговски и военни кораби в Червено море.

Администрацията на Байдън се пробва да предотврати прерастването на войната сред Израел и " Хамас " в по-широк районен спор. Премереният отговор на администрацията - при който не всеки опит против американски войски е посрещнат с контраофанзива - обаче провокира рецензии от републиканците.

Съединени американски щати разполагат с хиляди бойци в Ирак, които образоват иракските сили и се борят с остатъците от групировката " Ислямска страна ", и стотици в Сирия.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР