Президентът на САЩ Джо Байдън е казал на партньорите от

...
Президентът на САЩ Джо Байдън е казал на партньорите от
Коментари Харесай

Байдън информирал Г-7 и НАТО, че взривът в Полша е предизвикан от ракета на украинската ПВО

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е споделил на сътрудниците от Г-7 и НАТО, че гърмежът в Полша е провокиран от ракета на украинската противовъздушна защита. Това е декларирал за Ройтерс източник от алианса, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Същото съобщи и съветското Министерство на защитата.

" Разпространените нощес в Полша фотоси на парчета, открити в обитаемото място Пшеводув, са еднопосочно разпознати от съветски военни експерти като детайли от зенитна управляема ракета на Противовъздушна отбрана С-300 на украинската войска ", заяви съветското министерство на защитата, представено от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

 

Преди тях трима американски публични представители оповестиха, че по първични данни ракетата, блъснала Полша, е била изстреляна от украинските сили по приближаваща съветска ракета.

 

Експлозията породи опасения по целия свят, че спорът в Украйна може да обхване и прилежащите страни.

Междувременно украинският министър на защитата Олексий Резников съобщи, че над Украйна би трябвало да бъде оповестена зона, неразрешена за полети.

Министърът съобщи това, откакто на територията на прилежаща Полша падна ракета, която лиши живота на двама души. Случилото се ускори опасенията от разгръщане на спора в Украйна.

" Отправяме молба за затваряне на небето, тъй като то няма граници. Няма граници и за неконтролируеми ракети. Както и за заканите, които те носят за нашите съседи от Европейския съюз и НАТО ", написа в Туитър Резников. " Това е действителността, за която предупреждавахме ", добави министърът.

Съветникът на украинския президент Михайло Подоляк сподели през днешния ден, че виновността за всевъзможни " произшествия с ракети " е на Русия, защото тя е почнала нашествието в Украйна, съобщи Ройтерс.

 

" Според мен е належащо да следваме единствено една логичност. Войната беше стартирана и се води от Русия. Тя прави масирани офанзиви против Украйна с крилати ракети ", уточни в документално изказване съветникът, откакто американският президент Джо Байдън сподели, че ракетата, лишила живота на двама души в Полша, евентуално не е изстреляна от Русия.

" Русия трансформира източната част от европейския континент в непредсказуемо полесражение. Умисълът, средствата за осъществяване, рисковете, ескалацията - всичко това произлиза от Русия. И не може да има друго пояснение за всевъзможни произшествия с ракети ", добави Подоляк.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР