Президентът на САЩ Джо Байдън е изпратил писма до египетския

...
Президентът на САЩ Джо Байдън е изпратил писма до египетския
Коментари Харесай

Байдън призова Египет и Катар да окажат натиск върху Хамас да освободи заложниците

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е изпратил писма до египетския президент Абдел Фатах ас Сиси и катарския емир шейх Тамим бин Хамад Ал Тани с молба да окажат напън върху Хамас, с цел да накарат групировката да се съгласи на договорка за освобождение на израелски заложници, заяви порталът Axios, базирайки се на почитан американски чиновник.

" Той (президентът Джо Байдън) ги прикани да си обезпечат уговорката на Хамас да се съгласи със договорката и да я съблюдава ", съобщи източникът.

Съобщава се, че шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Бил Бърнс ще пътува до Кайро този уикенд , с цел да разиска с ръководителя на израелското разузнаване (Мосад) Давид Барнеа и висши катарски и египетски чиновници вероятно съглашение за освобождение на заложници, държани от Хамас в Газа.

Порталът отбелязва, че по време на телефонния диалог с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху в четвъртък Байдън е засегнал идния кръг от договаряния в Кайро и е помолил израелския водач да изпрати договарящите си с повече пълномощия от преди, с цел да сключат договорката.
 Байдън разиска заложниците в Газа с водачите на Египет и Катар
Байдън разиска заложниците в Газа с водачите на Египет и Катар

Преди визитата на шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ

" Той даде ясно да се разбере на Нетаняху, че би трябвало да се направи всичко допустимо, с цел да се освободят заложниците , в това число американски жители, които към този момент близо шест месеца са държани от терористите на Хамас ", съобщи събеседникът на " Аксиос ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР