Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че Сърбия все още

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че Сърбия все още
Коментари Харесай

Вучич: Няма да наложим санкции на Русия въпреки натиска от Запада

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи, че " Сърбия към момента няма да наложи наказания против Русия " и че чака напън, когато става въпрос за позицията на Сърбия по този въпрос, заяви " N1 ".


" Първо ще ни изнесат лекции еврочиновници. Ще ги изслушам деликатно и ще кажа - хубаво е, че ми изнесохте лекция, само че аз управлявам Сърбия като президент. Докато е по този начин и до момента в който считаме, че можем да издържим на тези лекции, ние ще водим тази политика. Когато осъзная, че не можем повече, няма да го вършим повече. Знаем по какъв начин се справихме със глобите, за какво да участваме в това? ", сподели Вучич пред кореспонденти в Ню Йорк.

Той уточни, че президентът на Съединените щати Джо Байдън е изброил " териториалната целокупност преди всичко, а по-късно суверенитета и човешки права " като най-големите полезности на човечеството, " неведнъж базирайки се на устава на Организация на обединените нации ".

" В моето изявление ще се опитам да припомня на всички, че това не е по този начин, когато става дума за Сърбия. Ще им напомня по какъв начин ни бомбардираха 1999 година и по какъв начин не съблюдават наредбите на Организация на обединените нации и резолюция 1244 ", добави сръбският президент.

„ В речта си ще се опитам да припомня на Байдън и Бербок (германския външен министър - бел.ред.), които споделиха, че Германия постоянно стои зад интернационалното право и Хартата на Организация на обединените нации, че това не е тъкмо по този начин “, споделя Вуич и добави:

„ Всички тези хора няма да пропуснат опцията да ми дадат урок по морал, урок по всичко, по какъв начин и по какъв метод би трябвало да наложим наказания на Русия ".

Що се отнася до срещата с китайския вицепрезидент, Вучич акцентира, че чака подписването на съглашение за свободна търговия при идното пътешестване на огромна сръбска делегация до Китай, което " ще издигне връзките на последващо равнище ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР