Президентът на Сърбия Александър Вучич ще бъде днес домакин на

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич ще бъде днес домакин на
Коментари Харесай

Президентът на Украйна Петро Порошенко пристигна на посещение в Белград

Президентът на Сърбия Александър Вучич ще бъде през днешния ден хазаин на президента на Украйна Петро Порошенко по време на формалното му посещаване в Сърбия, оповестяват белградските издания. Порошенко дойде нощес в Белград, където на летището бе посрещнат от министъра за европейска интеграция Ядранка Йоксимович, оповестява в. " Данас ".


Президентът на Украйна ще се срещне през днешния ден със сръбския държавен глава и ще взе участие в бизнес конгрес Сърбия - Украйна. С украинския президент ще беседват и министър председателят Ана Бърнабич и председателката на сръбската Скупщина Мая Гойкович. Патриархът на Сръбската православна черква Ириней продължава да счита, че в този момент не е времето за посещаване на папа Франциск в Сърбия, до момента в който сръбският външен министър Ивица Дачич счита, че това посещаване би било от изгода, написа вестник " Блиц ".

Ириней показва за " Блиц ", че по време на срещата му наскоро с държавния секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин, който бе на посещаване в Сърбия, не е станало дума за посещаване на папа Франциск в Сърбия.

В началото на годината сръбският патриарх Ириней съобщи, че не е време за посещаване на папа Франциск поради всичко, което се случи в предишното и поради големия брой прогонени от Хърватия, огромна част от народа е срещу това. Според външния министър Ивица Дачич посещаване на папата би било в полза на Сърбия, изключително в подтекста на непризнаването на Косово. Трудно в бъдеще ще има някой папа, който да има повече схващане към нас от папа Франциск, декларирал Дачич пред вестник " Блиц ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР