Президентът на Сърбия Александър Вучич призова днес всички граждани да

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич призова днес всички граждани да
Коментари Харесай

Вучич очаква победата на неговата партия на изборите в неделя

Президентът на Сърбия Александър Вучич прикани през днешния ден всички жители да гласоподават на изборите в неделя и изрази убеденост, че листата " Александър Вучич - Сърбия не би трябвало да стопира " ще има двойно повече гласове от " Сърбия срещу насилието ", от всички десни партии, които преминат изборния предел, както и от Социалистическата партия на Сърбия, заяви Танюг.

Ако на което и да било равнище победят политическите ни съперници, ще ги поздравим незабавно, сподели Вучич по телевизия К1.

Сръбският президент съобщи също, че в случай че посланието на Брюксел в края на изборната акция е било, че Белград ще би трябвало да признае независимостта на Косово, това няма да се случи, предава Българска телеграфна агенция.

Вучич сподели още, че Сръбската прогресивна партия е имала най-хубавата акция до момента и тя е учредена на резултатите от нейната работа.

Той добави, че с най-неизвестен резултат ще бъдат изборите в Белград, където, както се изрази, се е стигнало до големи и тектонични промени, само че неговата изборна листа " Александър Вучич - Сърбия не би трябвало да стопира " води и в сръбската столица.

" В Белград, където те /опозицията/ имаха голяма преднина, ще бъде най-неизвестно, само че ние успяхме изцяло да обърнем това. Дали ще издържим или не, ще забележим. Ще бъде значим всеки глас ", сподели Вучич по ТВ К1.

Той добави, че съгласно социологически изследвания " Сърбия срещу насилието " е отбелязала спад на поддръжката в Белград, въпреки един месец преди насрочването на изборите да е била напред с няколко %.

Вучич сподели още, че има властови кръгове в Западна Европа, " които постоянно ще са срещу нас, до момента в който пазим териториалния интегритет на Сърбия ".

" Нашето желание е да продължим да вършим това и в бъдеще ", съобщи сръбският президент. Вучич означи, че с изключение на доста хора като Виктор Орбан, които намерено поддържаха листата " Сърбия не би трябвало да стопира ", има персони в чужбина и района, които намерено се застъпват за съперниците на властта в Сърбия.

" Разбира се, на първо място в Прищина, Загреб, намерено, както и в част от политическо Сараево, до момента в който е ясно, че Баня Лука и народът в Република Сръбска ще поддържат листата " Сърбия не би трябвало да стопира ", както и сръбският народ в Черна гора. И е ясно, че има кръгове на властта в Западна Европа, които постоянно ще бъдат срещу нас, до момента в който пазим териториалната целокупност на Сърбия. Но имаме доста другари ", сподели Вучич.

На 17 декември в Сърбия ще има предварителни парламентарни избори, избори в самостоятелната област Войводина, както и частични локални избори, в това число в столицата Белград.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР