Президентът на Сърбия Александър Вучич по време на посещението си

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич по време на посещението си
Коментари Харесай

Вучич: Сърбия е независима и свободна страна, не е нечий протекторат

Президентът на Сърбия Александър Вучич по време на визитата си в Руския дом, където беше посрещнат от шефа Евгений Баранов и съветския дипломат Александър Бокан-Хаченко, посочи, че Сърбия е самостоятелна и суверенна страна и че не е безстопанствен протекторат, добавяйки, че връзките сред Сърбия и Русия са доста положителни, оповестява РТС.

„ Сърбия се гордее със своята самостоятелност и по тази причина съм отчаян от изказването на английския външен министър Камерън, че Сърбия е протекторат на Русия, както и от историите, че ние ще дестабилизираме района “, сподели Вучич.

" Явно пречите на доста хора, когато желаете да имате лична политика и когато тази политика не е послушна. Ние ще продължим да имаме своя независима и самостоятелна политика, даже във връзка с Руската федерация и по въпроса на доста други “, акцентира Вучич.

Руският дипломат в Сърбия Александър Бокан Харченко сподели, че Русия не желае от страните сътрудници да се трансфорат в проруски страни, само че че тези страни зачитат националните си ползи, защото това дава най-хубавата опция за развиване на връзките.

„ Нашите двустранни връзки имат преимущества, благоприятни условия, вероятности. Затова Русия в никакъв случай не желае страна сътрудник, като Сърбия, братска страна, да се трансформира в проруска страна. Ние желаеме страната да търси и зачита своите национални ползи, тъй като това дава най-хубавата опция за естествени двустранни връзки и развиване на връзките “, сподели Бокан Харченко.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР