Президентът на Сърбия Александър Вучич благодари за поздравлението на американския

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич благодари за поздравлението на американския
Коментари Харесай

Вучич към Байдън: Взаимно признаване с Косово не е записано в нито един акт!

Президентът на Сърбия Александър Вучич благодари за поздравлението на американския президент Джо Байдън във връзка националния празник на Сърбия Сретение, 15 февруари, само че означи, че взаимно признание сред Сърбия и Косово не е записано в нито един акт на нито една международна организация, нито на Европейски Съюз, в нито една резолюция, оповестява вестник " Новости " в електронното си издание.

" Разбираме, че това е американската политика, имаше опити тази фраза да се наложи като нещо, което би трябвало да бъде приемем като дефинитивно решение. Вече споделих в лицето им в Белия дом какво мисля за взаимното признание и отговорът ми няма да бъде друг ", съобщи Вучич, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Досещам се за доста хрумвания за това какво приветствие бих могъл аз да изпратя за Деня на независимостта на Съединени американски щати, само че ролята ми е да пазя ползите на Сърбия ", добави той.

" За нас Сретение е огромен празник и то е доста по-важно за нас от американските и албанските стремежи. И ние имаме своите стремежи, само че и по-различна реалност. От друга страна би трябвало да призная, че това не е прелестно, тъй като ви е ясно, че цялата американска външнополитическа самодейност ще върви в тази посока ", сподели сръбският президент.

Американският президент Джо Байдън поздрави сръбския държавен глава Александър Вучич за националния празник на Сърбия 15 февруари и изиска от него да постави старания за реализиране на всеобхватно съглашение за нормализиране на връзките с Косово, съглашение, " което е фокусирано върху взаимното признание " на двете страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР