Президентът на Съединените щати Джо Байдън е бил интервюиран доброволно

...
Президентът на Съединените щати Джо Байдън е бил интервюиран доброволно
Коментари Харесай

Байдън е интервюиран от специален прокурор при разследване на секретни документи

Президентът на Съединените щати Джо Байдън е бил интервюиран непринудено като част от следствие на боравенето с секретни документи, открити в дома му и някогашен частен офис, сподели Белият дом.

80-годишният президент беше интервюиран от специфичния прокурор Робърт Хър в продължение на два дни, завършвайки в понеделник, сподели Иън Самс, представител на офиса на юриста на Белия дом.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Свидетел отдръпва „ предходни подправени показания “ по делото за документи Тръмп Случай за документи за Тръмп: Бившият президент се пледира за почтен по спомагателни обвинявания Още класифицирани документи, открити в дома на Байдън < /h3> Ново търсене на дома на Байдън открива още класифицирани документи завършек на списъка

Главният прокурор на Съединени американски щати назначи специфичен прокурор през януари, с цел да прегледа работата с секретните файлове, които датират от времето на Байдън като вицепрезидент при президента Барак Обама и директно по-късно.

Такива специфични юристи се назначават да се занимават с чувствителни случаи – нормално включващи политически фигури или изказвания за съществени нарушавания от страна на държавното управление – и имат повече самостоятелност, в сравнение с нормално се дава на федералните следователи, с цел да решат дали да издигнат обвинявания.

Интервютата на Хър с Байдън допускат, че следствието, което протича безшумно, може да е напреднало към финалните си стадии. Байдън сподели, че е бил сюрпризиран от откриването на секретни материали и чака, че в последна сметка това ще бъде счетено за нищожно. Екипът на Hur преди този момент организира обстойни изявленията измежду личния състав на Байдън, сподели ABC News.

„ Както казахме през цялото време, президентът и Белият дом си сътрудничат с това следствие и както беше подходящо, ние предоставихме съответните актуализации обществено, като сме допустимо най-прозрачни, с цел да защитим и запазим честност на следствието “, сподели Самс в изказване.

Бившият президент Доналд Тръмп, евентуалният републикански конкурент на Байдън на президентските избори следващата година, ще бъде изправен настрана пред съда за хипотетично корист с класифицирани документи, откакто напусне поста.

Специалният прокурор по това дело, Джак Смит, споделя, че Тръмп е отнесъл секретни документи в имението си Мар-А-Лаго във Флорида и е отказал да ги върне.

Делото би трябвало да бъде прегледано през май. Тръмп отхвърли да е направил нарушаване.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР