Президентът на Руската федерация Владимир Путин е избрал за свой

...
Президентът на Руската федерация Владимир Путин е избрал за свой
Коментари Харесай

Избра ли Путин Николай Патрушев за свой наследник?

Президентът на Руската федерация Владимир Путин е избрал за собствен правоприемник секретаря на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев. Тези спекулации се появиха в рускоезични и международни медии,, че съветският президент е номинирал " ястреба " на Кремъл за собствен краткотраен заместител, защото трябвало да се подложи на интервенция.

Бившият шеф на Федералната работа за сигурност се счита за проектант на военната тактика на съветската войска в Украйна. Той е и индивидът, убедил Путин, че в Киев е цялостно с неонацисти.

Новината популяризира пръв известният Telegram канал General SVR, който твърди, че има доста благонадежден източник в Кремъл. Същата медия загатва, че преди 18 месеца съветският президент е имал рак на корема и Паркинсон.

Освен това се твърди, че Путин е отсрочил интервенцията с няколко дни, само че най-сетне ще се подложи на нея преди военния церемониал за Деня на успеха във Великата отечествена война на Червения площад на 9 май.

„ Операцията беше планувана за втората половина на април, само че беше забавена “, оповестява SVR. „ Руският президент Владимир Путин страда от онкологично заболяване и последните проблеми, открити по време на последния му обзор, са свързани с това заболяване “, добави той.

Същата медия показва, че той също страда от „ болест на Паркинсон и шизоафективно разстройство, което има признаци като халюцинации “.

Най-агресивният ястреб. Така западните медии назовават Николай Патрушев. Той е един от тримата най-приближени до президента Владимир Путин, защото двамата са другари още от 70-те години на предишния век.

Според изданието Путин е провел дълъг диалог с Патрушев и е " дал да се разбере на Патрушев, че го счита за съвсем единствения в действителност благонадежден човек ".

Изданието, което постоянно се базира на високопоставени източници от Кремъл, разкри също, че Путин е почнал да приема „ тежки дози “ медикаменти, „ предписани от Запада “. Според тази информация едно от новите медикаменти е предизвикало странични резултати: „ мощно зашеметяване и уязвимост “.

Веднага щом започнаха страничните резултати, съветският водач спря лекарството. „ И лекарят, който предложи това лекарство, е отхвърлен от процеса на лекуване и се проверява “, добави SVR

Подобен ход би бил неочакван, защото съгласно съветската конституция властта би трябвало да премине в ръцете на министър-председателя, написа Daily Mail.

Новината идва на фона на спекулациите, че Путин ще стартира тотална война в Украйна и ще подреди всеобща готовност, което съставлява забележителен политически риск.

Кремъл обичайно отхвърля, че Владимир Путин има медицински проблеми и го демонстрира в положително здраве.

Кой е Николай Платонович Патрушев

Николай Платонович Патрушев е роден на 11 юли 1951 година в Ленинград. Баща му е боен моряк, служил в Балтийския флот. Николай учи в петербургското учебно заведение номер 211, което е с профил математика и физика.

След това учи в корабостроителния институт и става машинен инженер.

През 1974 година Патрушев влиза в структурите на на Държавната сигурност. Завършва Висшите курсове на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и стартира да работи в ръководството за контраразузнаване на отдела в Ленинградска област. Започва кариерата си като младши действен служащ.

След като става шеф на градския отдел, Патрушев е нараснал в заместник-началник на контраразузнавателното поделение на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) на Ленинградска област, с цел да стигне до шеф на Службата за битка с контрабандата и корупцията.

Смята се, че по време на работата си в службата се среща с Владимир Путин, който тогава е " офицер по сигурността ". Според слуховете като началник на отдела за битка с корупцията Патрушев е направлявал и вътрешния одит на бъдещия съветски президент.

От юни 1992 година до 1994 година е министър на сигурността на република Карелия, която е част от Русия, както и началник на локалната Федерална работа за контраразузнаване. Благодарение на заслугите си е разгласен и за почетен жител.

През 1994 година е изместен в Москва, където стартира работа във Федералната работа за сигурност. Става шеф на Дирекцията за вътрешна сигурност, а от 31 май 1998 година е началник на Главното ръководство за надзор на администрацията на президента на Русия. През идващите години става непрекъснат член на Съвета за сигурност на Руската федерация, заместник-председател на Федералната комисия за битка с тероризма, шеф на Оперативния щаб за ръководство на антитерористичните интервенции в региона на Северен Кавказ.

През 1998 година той става началник на президентската администрация, замествайки Владимир Путин, когато става министър председател. През същата година Николай се завръща във ФСБ, където става шеф на отдела за икономическа сигурност. Година по-късно той заема стола на заместник-директор на отдела. Скоро Патрушев стана шеф на ФСБ. Той заема този пост девет години.

На 20 октомври 2003 година е включен в Морския съвет към държавното управление на Русия. Три години по-късно политически коментатори го сочат като един от вероятните наследници на Путин за президентския пост.

През 2008 година Патрушев става секретар на Съвета за сигурност на Руската федерация. Десет години по-късно е избран отново.

Патрушев се издигна до генералски чин. Има докторска степен и купа Герой на Руската федерация. Той е и почетен чиновник на организациите за държавна сигурност на страната.

Заедно със скоростното издигане, името на Патрушев е обвързвано и с интернационалните кавги. През януари 2016 година съдията от Върховния съд на Англия Робърт Оуен афишира, че някогашният подполоковник от ФСБ Александър Литвиненко е бил погубен от някогашния офицер от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Андрей Луговой и неговия съучастник Дмитрий Ковтун. Според Оуен гибелта на Литвиненко е била утвърдена персонално от Патрушев. Причината – Литвиненко бяга в Обединеното кралство през 2000 година, обвинявайки ФСБ, че стои зад поредицата от ужасяващи детонации през септември 1999 година в жилищни здания в Москва и в още два провинциални града – починалите са над 300, а ранените - 1000.

През 2006 година Литвиненко е токсичен в Лондон от лица, които съгласно английските проверяващи и правосъдни органи работят по инструкции на ФСБ. Тогава Патрушев обществено разгласи, че чиновниците на ФСБ са " новото благородничество ", което е натоварено със задачата да ръководи Русия даже в името на саможертвата и за славата на страната. Дори за всекидневника " Комсомолская истина " Патрушев написа специфичен текст за офицерите, отбелязвайки, че те би трябвало да бъдат номинирани за най-високите държавни награди.

Семейство

Николай Патрушев е женен. Той деликатно крие жена си от обществеността. Съпругата му Елена Николаевна Патрушева (родена 1955 г.) работи като доктор, ултразвуков експерт. Била е чиновник на Внешикономбанк.

Имат двама сина - Дмитрий и Андрей. И двамата са ученици на Академията на ФСБ.

По-големият - Дмитрий, е бил началник на Роселхозбанк, която е една от трите водещи банки в Русия. През 2018 година става министър на земеделието на Руската федерация.

Вторият наследник, Андрей, приключва Академията на ФСБ през юли 2003 година, работи във ФСБ на Русия в по този начин наречения „ промишлен “ отдел, а през септември 2006 година е назначен за консултант на шефа на Роснефт.

Санкции против Патрушев

Както против огромна част от доближените на Путин, по този начин и против самия Патрушев не липсват наказания. На 6 април 2018 година той е включен в Списъка " Кремъл " на Съединени американски щати, в който попадат 17 лица и още 7 предприемачи от Русия. Всички те - в кръга на президента.

През февруари 2022 година, след нашествието на Русия в Украйна, Съединени американски щати постановиха нови наказания против Патрушев и синовете му.

От 24 март той е под наказания и във Англия, а от 25 март - и на Япония. Санкциониран е и от Канада.

Какво е отношението на Патрушев към Америка?

" Русия ще завърши събирането на доказателства за биологичните лаборатории и военни дейности на Съединени американски щати в Украйна - - Цивилизованият свят ще види по какъв начин Щатите не престават традицията на Третия райх и организират безчовечен опити върху хора. "

Секретарят на Съвета за сигурност добави още, че в Украйна Америка осъществила своите проекти за разработка на нуклеарно и биологично оръжие.

" В продължение на 20 години те единствени блокират основаването на механизъм за надзор на Конвенцията за възбрана на биологичното оръжие и отхвърлят инспекция на съответните институции на територията на страната - сподели още Николай Патрушев. - Светът би трябвало да обърне съществено внимание на това. Съединени американски щати са единствената страна в историята, употребила оръжия за всеобщо заличаване от всички типове против суверенна страна. "

Пак че " на Съединени американски щати им е време да разгласят банкрут поради огромните си проблеми в стопанската система ".

Патрушев напомни, че поради непрекъснатото предкризисно положение Вашингтон е отделял обилни парични средства, с цел да поддържа жителите, банките и бизнеса, само че с държавни гаранции. В резултат на това външният дълг на Съединени американски щати е превишил 30 трилиона $, което е предизвикало внезапен скок на инфлацията както в страната, по този начин и отвън нейните лимити - в частност, в Европа.

Наследник на " вожда "

Патрушев е измежду най-приближените до Путин. През 2008 година, когато президентът не може да се кандидатира за трети следващ президентски мандат поради ограничаването в Конституцията, слуховете сочеха, че Николай е подготвян за негов правоприемник.

Държавната телевизия даже направи едночасов документален филм за живота му, в който участваха брачната половинка му, по-големият му брат и негов съученик от гимназията. Не липсваха и фрагменти на Патрушев с Путин във боен хеликоптер, летящ до спешна точка.

Според политически анализатори двамата комуникирали постоянно поради ежеседмични съвещания на Съвета за сигурност.

Специалисти означават, че въздействието на генерала върху Путин се е засилило през последните години. В изявление от 2015 година секретарят на Съвета по сигурност изясни, че съветската страна е главният съперник на западния демократичен международен ред, и предизвести, че тя няма да остави нищо отвън " масата ", когато упорства за своите геополитически ползи в чужбина. Той добави, че " образуването на многополюсен свят " е единственият метод да се ограничи това, което възприема като демократична надмощие на Запада.

Патрушев имаше и безапелационна позиция за ковид и пандемията.

" Появата на смъртоносни заболявания се предизвиква от лабораторни опити с патогени ", загатна той, подчертвайки, че за коронавирус има съответни виновници, които са го основали.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР