Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че въоръженият конфликт (или

...
Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че въоръженият конфликт (или
Коментари Харесай

Путин: САЩ се провалиха и в Близкия изток. Трябва да се реши въпросът за палестинска държава

Президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че въоръженият спор (или войната) сред Израел и палестинското коренно придвижване " Хамас " е " ослепителен образец за неуспеха на американската политика в Близкия изток ".
На среща в Кремъл с иракския министър председател Мохамед ал Судани Владимир Путин упрекна Съединените щати в опит за монополизиране на близкоизточния кротичък развой.

 

Президентът на Русия Владимир Путин е декларирал на договарянията си с премиера на Ирак Мухамед Судани, че би трябвало да се реши въпросът със основаването на суверенна палестинска страна, предава.

 lg.php.gif

Според него дейностите на Вашингтон, който се пробва да монополизира разрешаването на споровете в Близкия изток, не са взели поради " фундаменталните ползи на палестинския народ “.

 

" И украинската рецесия продължава, и за жалост следим внезапно изостряне на обстановката в Близкия изток. Мисля, че мнозина ще се съгласят с мен, че това е ослепителен образец за неуспеха на политиката на Съединените щати в Близкия изток, които се пробваха да монополизират уреждането на казуса, само че за жалост не се интересуваха от намирането на взаимни отстъпки, допустими и за двете страни, а в противен случай, лансираха личните си хрумвания за това по какъв начин би трябвало да се работи, оказваха напън и върху двете страни ", сподели Путин.

 

" Именно върху двете (страни), върху едната или другата, само че всякога без да се регистрират главните ползи на палестинския народ. Имам поради, преди всичко, нуждата от осъществяване на решенията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за основаване на самостоятелна суверенна палестинска страна ", изясни съветският президент.

 

Палестинците желаят да имат своя страна на Западния бряг и линията Газа със столица Източен Йерусалим, територии, окупирани от Израел по време на войната през 1967 година.

 

По-рано Кремъл заяви, че е в контакт и с двете страни и ще се стреми да взе участие в разрешаването на спора сред тях./БТА

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР