Президентът на Русия Владимир Путин Владимир Путин - руски политик.

...
Президентът на Русия Владимир Путин Владимир Путин - руски политик.
Коментари Харесай

Путин разпореди да се увеличи с 15 процента числеността на военнослужещите в руските въоръжени сили

Президентът на Русия Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През разпореди да се усили с 15 % числеността на военнослужещите в съветските въоръжени сили, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12138
Разпореждането се съдържа в подписан от Путин президентски декрет, оповестен на уеб страницата на Кремъл. В него нарастването е обяснено с " повишаване на заканите ", свързани с спора в Украйна.

Армията ще наброява  2,2 милиона души, от които 1,32 милиона военни, съгласно президентския декрет.

Предходният декрет датираше от август 2022 година и установяваше броя на членовете на въоръжените сили на 2 милиона души, от които 1,15 милиона военнослужещи.

Конкретно без да се брои цивилният личен състав това съставлява нарастване с 169 372 военнослужещи, което е съвсем 15 % нарастване на бойната мощ.

" Увеличаването на числеността на въоръжение сили се дължи на повишаване на заканите, ориентирани против нашата страна и е обвързвано с провеждането на специфичната военна интервенция в Украйна и с продължаването на разширението на НАТО ", се споделя в изказване на съветското министерство на защитата по отношение на президентския декрет.

" Подсилване на комбинираните въоръжени сили на алианса покрай Русия и разполагането на спомагателни средства за противовъздушна защита и ударни оръжейни системи е в ход ", се добавя в известието.

Министерството обаче споделя, че това увеличение на числеността ще става на стадии, въз основата на доброволна ангажираност и никаква военна готовност не се планува.

През септември 2022 година пред сериозните компликации на фронта Русия разпореди военна готовност, принудила стотици хиляди мъже да избягат от Русия, с цел да избегнат насилственото си зачисляване в армията.

Оттогава обстановката на фронта се стабилизира и съветските управляващи привилегироват набирането на военнослужещи на доброволна база, обещавайки огромни заплати и обществени прерогативи на тези, които се съгласят да постъпят във въоръжените сили, добавя организацията.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР