Президентът на Русия Владимир Путин вижда нови възможности за София

...
Президентът на Русия Владимир Путин вижда нови възможности за София
Коментари Харесай

Путин пак се сети, че България може да е руска газова врата към ЕС

Президентът на Русия Владимир Путин вижда нови благоприятни условия за София да изиграе значима роля в преноса на газ през Европа. Това е декларирал съветският държавен по време на връчването на акредитивните писма на българския дипломат в Москва Атанас Кръстин.
" През май страната ни бе посетена от президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов. Състоялите се договаряния потвърдиха взаимния податливост за по-нататъшното задълбочаване на двустранното търговско-икономическо съдействие, в това число и в енергийната сфера ", добави Путин.
Руският президент е изразил страдание, че " Южен поток " не е бил осъществен, " само че в този момент се появят нови благоприятни условия за това България да изиграе основна роля в преноса на съветски газ към европейските пазари ".
Путин добави, че връзките с България се опират на традициите на другарството и духовната непосредственост на народите. Той подсети, че през тази година се навършват 140 години от Освобождението на България от османско робство.
Припомняме, че единствено преди седмица Владимир Путин въобще не беше толкоз другарски надъхан към България на тематика " Южен поток ". Руският президент непосредствено сподели, че България е показала уязвимост, като се е отказала от " Южен поток " под външен напън.
Атанас Кръстин е приключил интернационалните връзки в Университета за национално и международно стопанство и магистратура в московския МГИМО. От 1987 година стартира работа в Министерството на външните работи. В своята кариера минава през всички дипломатически рангове - от аташе до дипломат. С декрет на президента от януари 2017 година е секретар по външната политика, а през април 2018 година е назначен за дипломат на България в Русия.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР