Президентът на Русия Владимир Путин призова руските милиардери и бизнес

...
Президентът на Русия Владимир Путин призова руските милиардери и бизнес
Коментари Харесай

Путин търси помощ от олигарсите срещу санкциите на Запада

Президентът на Русия Владимир Путин прикани съветските милиардери и бизнес елитът да инвестират в нови технологии, индустриални уреди и предприятия, за да оказват помощ на страната да преодолее опитите на Запада да унищожи стопанската система ѝ, съобщава " Ройтерс ".

Той съобщи, че до момента Москва се е противопоставяла на тези опити и акцентира, че западните компании, решили да останат в Русия, вместо да изоставен страната миналата година, са взели мъдро решение.

Путин се срещна персонално с водещи съветски милиардери за първи път от 24 февруари предходната година - деня, в който стартира така наречен " специфична военна интервенция " в Украйна.

Тогава Путин им изясни, че не му е останал различен избор, с изключение на да изпрати съветски сили и на практика ги принуди да показват обществено единодушие. Много от магнатите, известни като олигарси, след това бяха поставени под наказания от Запада.

Повече от година по-късно Путин упражнява напън върху тях да усилят инвестициите в страната и да поддържат стопанската система предвид безпрецедентата поредност от западни наказания.

Милиардерите Олег Дерипаска, Владимир Потанин, Алексей Мордашов, Герман Хан, Виктор Векселберг, Виктор Рашников, Андрей Мелниченко и Дмитрий Мазепин - чиито ползи варират от метали и банкиране до торове - бяха измежду присъстващите на днешната среща.

Путин разгласи пред бизнес водачите, че Русия е изправена пред " санкционна война ", само че бързо пренасочва стопанската система си към страни, които не са наложили наказания на Москва, и им благодари, че работят в помощ на съветската страна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР