Президентът на Русия Владимир Путин пристигна в Магнитогорск, където рано

...
Президентът на Русия Владимир Путин пристигна в Магнитогорск, където рано
Коментари Харесай

Путин пристигна в Магнитогорск, където рухна жилищна сграда

Президентът на Русия Владимир Путин дойде в Магнитогорск, където рано тази заран при детонация на газ в жилищна постройка починаха минимум четирима души, а към 35 са в неопределеност, съобщи ТАСС.

След приземяването на президентския аероплан Путин се насочи към мястото на нещастието и се появи в избавителния щаб. Очаква се президентът да се срещне с потърпевши и с ръководители на Челябинската област.

Асошиейтед прес добавя, че близо 1400 души вземат участие в издирвателните и избавителните работи за откриването на затрупани под отломките. Работи се при температура от порядъка на минус 17 градуса по Целзий, а през настъпващата нощ се чака термометрите да паднат до минус 24 градуса, а при подобен мраз понижават възможностите за оцеляване на затрупаните.

Според съветския Следствен комитет евентуалната причина за сриването на част от десететажната постройка е приключване на газ. Експлозията е станала преди разсъмване, когато множеството от жителите на постройката са спели, заяви АП.

Уралският град Магнитогорск с население от 400 хиляди се намира на към 1400 км югоизточно от Москва, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР