Президентът на Русия Владимир Путин поздрави унгарския премиер Виктор Орбан

...
Президентът на Русия Владимир Путин поздрави унгарския премиер Виктор Орбан
Коментари Харесай

Владимир Путин поздрави Орбан за победата на изборите

Президентът на Русия Владимир Путин поздрави унгарския министър председател Виктор Орбан за неговата победа на парламентарните избори в Унгария, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Путин изрази вяра, че връзките сред Москва и Будапеща ще укрепнат.

" Руският държавен глава съобщи, че е сигурен, че макар сложната интернационална обстановка, бъдещото развиване на интернационалните връзки и на партньорството сред Москва и Будапеща ще дава отговор на ползите на народите на Русия и Унгария ", се споделя в известие на съветското президентство.

Путин и Орбан отдавна поддържат другарски връзки макар многото рецесии сред Москва от една страна и Европейски Съюз и НАТО от друга. Унгария е член и на двете интернационалните организации.

Орбан засвидетелства огромна непосредственост с Москва по редица въпроси. Така да вземем за пример Унгария бе първата страна в Европа, която употребява антиковидната ваксина " Спутник V ", макар че тя не е приета от Европейската организация за медикаментите.

От началото на съветската военна интервенция в Украйна, Орбан отхвърля да достави оръжия на Киев и да обмисли наказания, които ще лишат унгарците от съветския природен газ и нефт.

При преброени 99 % от бюлетините, партията на Орбан - ФИДЕС - получава 53 %, което значи, че тя ще има 135 места в 199-местния парламент, съобщи ДПА. Коалицията на шест опозиционни партии, издигнала претендента за министър председател Петер Марки-Зай получава едвам 35 % или 56 депутатски места. Твърдата десница " Ми Хазанк " (в превод: " Движение наша татковина " ) получава 6 % и 7 депутатски места. Едно място получава представител на немското малцинство в Унгария.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР