Президентът на Русия Владимир Путин посети в Деня на народното

...
Президентът на Русия Владимир Путин посети в Деня на народното
Коментари Харесай

Путин посети новия подземен музей в Кремъл

Президентът на Русия Владимир Путин посети в Деня на националното единение новия Музей на археологията в Чудов манастир, предава ТАСС.

Експозицията е ситуирана подземен на мястото на демонтирания административен 14-и корпус на Кремъл. Държавният глава, който по-рано постави цветя пред паметника на Минин и Пожарски на Червения площад, пръв чу актуализирания звън на камбаните на Спаската кула.
 Снимка: БТА/AP
След това той се насочи пешком през Спаската врата на територията на Кремъл.

По време на визитата си Путин беше придружаван от министъра на културата Олга Любимова и от шефа на Института по археология към Руската академия на науките Николай Макаров.

По думите на Любимова реставраторите и геолозите са направили голяма работа, като са възстановили остатъците от постройките, саркофазите и другите открити предмети.

Музейният комплекс се изграждаше през последните няколко години въз основата на откритите основи на храма " Чудото на Архангел Михаил " на територията на Кремъл.
 Снимка: БТА/AP
В подземията на бившето административно здание беше разкрита повърхност от 500 квадратни метра.

Археолозите се натъкнаха там на културни артефакти и на остатъци от постройки от 12-и и началото на 13-и век. Бяха открити и фрагменти от манастирски градежи от 14-16 в., както и монументи на ранномосковската каменна архитектура.

Преди визитата си в подземния кремълски музей Владимир Путин изслуша осъществяването на химна от обновените камбани на Спаската кула.

Проектът по замяната им започва през 2017 година, а преди към месец той доближи до финалната си фаза. Тогава в Москва дойдоха от Воронежкия камбанен цех една дузина нови камбани, които бяха повдигнати благодарение на кран на 70-метрова височина.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР