Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ минути преди полунощ.

...
Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ минути преди полунощ.
Коментари Харесай

Путин подписа указ, с който задължи въоръжените сили да осигурят мира в Луганска и Донецка народни републики


Президентът на Русия Владимир Путин подписа декрет минути преди среднощ. С него Путин задължи въоръжените сили на Русия да обезпечат мира в Луганска и Донецка национални републики, което значи, че Путин изпраща свои войски на територията на Донбас.

Вчерашният политически ден в Руся протече безусловно мълниеносно. В следобедните часове Путин свика изключително съвещание на разширения състав на Съвета за сигурност на Русия, като по време на съвещанието беше разисквана ситуацията в Донбас и осъществяването и по-скоро неизпълнението на Минските съглашения.

По време на съвещанието Путин попита членовете на Съвета за сигурност дали са „ за” или „ против” признаването на независимостта на Донецката и Луганската национални републики, като членовете на съвета бяха единомислещи, че Русия би трябвало да признае тяхната самостоятелност.

След съвещанието Путин направи обстойно телевизионно послание, при започване на което направи къса историческа ретроспекция, разказвайки за основаването и появяването на страната Украйна, която той съобщи, базирайки се на исторически данни, че проектант и основател на Украйна е бащата на социалистическата револцюия Владимир Илич Ленин.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР