Президентът на Русия Владимир Путин откри по видеовръзка експлоатацията на

...
Президентът на Русия Владимир Путин откри по видеовръзка експлоатацията на
Коментари Харесай

Путин даде старт на експлоатацията на ново газово находище, което ще доставя газ за Китай

Президентът на Русия Владимир Путин откри по видеовръзка употребата на Ковиктинското газово находище в Иркутска област, както и сектора, който го свързва с газопровода " Силата на Сибир ", който придвижва газ за Китай, оповестяват съветските медии.

Путин означи, че новото газово находище е най-голямото в Сибир, като добави, че с него най-важния газотранспортен маршрут ще проработи изцяло.

Ковиктинското находище е най-голямото по размер в Изтока на Русия, означават съветските медии

Извлекаемите ресурси от синьо гориво по плана възлизат на 1,8 трлн куб. м, а количеството на газовия кондензат е 65,7 млн тона.

Както означават от Кремъл обектите по новия газопровод са били построени в сбити периоди. Отбелязва се, че експлоатационното сондиране е почнало през юли 2019 г, а през октомври т.г. е подаден газ за дейностите по пуска на тръбата.

Големият газопровод " Силата на Сибир " към Китай бе пуснат в употреба на 2 декември 2019 година Той е с дължина 2159 км, диаметърът на тръбата е 1420 мм, а експортната мощ — 38 милиарда куб. м годишно.

Междувременно към този момент се възнамерява строителството на втори газопровод " Силата на Сибир 2 " през Монголия до Китай. Целта на Москва е да преориентира газовия си експорт след нахлуването в Украйна и западните наказания.

Улан Батор подписа меморандум за съгласие с Москва през 2019 година за изследване на тръбопровода " Силата на Сибир 2 ", който ще придвижва до 50 милиарда кубически метра газ годишно през нейната територия.

Предвижда се 2600-километровият водопровод да влезе в употреба към 2030 година, само че ръководители от енергийната промишленост считат, че този период може да бъде изтеглен напред, поради нуждата на Москва да откри пазари за своите енергийни доставки.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР