Президентът на Русия Владимир Путин обсъди по телефона с арменския

...
Президентът на Русия Владимир Путин обсъди по телефона с арменския
Коментари Харесай

Путин проведе спешен телефонен разговор с арменския премиер

Президентът на Русия Владимир Путин разиска по телефона с арменския министър председател Никол Пашинян обстановката на границата сред Армения и Азербайджан, заяви пресслужбата на Кремъл, представена от ТАСС. Ереван съобщи, че с посредничеството на Русия ситуацията на границата е релативно спокойна. Постигнато е прекъсване на огъня.

По време на диалога, извършен по самодейност на арменската страна, Путин и Пашинян разискаха обстановката, основала се след поредност от произшествия на арменско-азербайджанската граница, се споделя в известието на Кремъл. Днес в граничните региони на област Сюник в Армения имаше интензивни боеве сред въоръжените сили на Армения и Азербайджан.

Баку съобщи, че арменски военни са атакували постове на азербайджански военни и има двама ранени военнослужещи. Ереван сподели, че азербайджански въоръжени сили са обстрелвали арменски позиции на източната граница и има починали и ранени. Тази вечер арменското министерство на защитата сподели, че обстановката на границата е била нормализирана по силата на сделка, реализирана с посредничеството на съветската страна. Към 18,30 ч. ситуацията бе релативно спокойна. Има прекъсване на огъня, се споделя в известието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР