Президентът на Русия Владимир Путин е свикал за утре оперативно

...
Президентът на Русия Владимир Путин е свикал за утре оперативно
Коментари Харесай

Путин свиква руския Съвет за сигурност на фона на слухове за рокади във военното ръководство

Президентът на Русия Владимир Путин е свикал за на следващия ден оперативно съвещание на националния Съвет за сигурност, разгласи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС. По думите на представителя съвещанието е с непрекъснатите членове на съвета.

Песков не сподели дали на съвещанието ще се разисква обстановката към Кримския мост, който през вчерашния ден бе развален от гърмеж на камион.

ТАСС уточни, че Путин постоянно привиква оперативни съвещания на националния Съвет за сигурност, нормално един път седмично.

Същевременно няколко украински медии оповестяват, цитирайки обява на мозъчния концерн " Институт за проучването на войната ", че министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу и шефа на Генералния щаб на съветските въоръжени сили Валери Герасимов евентуално са били отстранени от постовете си.

В туитър профила си украинската медия " Трухаnews " оповестява, че Шойгу може да бъде сменен от губернатора на Тула - Алексей Дюмин, а Герасимов - от заместник-главнокомандващия на сухопътните войски генерал-лейтенант Александър Матовников.

От началото на нашествието на 24 февруари най-малко осем генерали са уволнени, преместени или отстранени по различен метод, написа " Уошингтън пост ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР