Президентът на Русия направи това, което всички очакваха.Доброволците от предизборния

...
Президентът на Русия направи това, което всички очакваха.Доброволците от предизборния
Коментари Харесай

Путин вече събира подписи за участие в президентските избори

Президентът на Русия направи това, което всички чакаха.

Доброволците от предизборния щаб на съветския президент Владимир Путин, дружно с клонове на Народния фронт и Единна Русия, ще стартират в събота да събират подписи в поддръжка кандидатурата на съветския водач за предстоящите президентски избори, оповестява ТАСС.

Събирането на подписи ще продължи до края на януари. 

Припомняме, че Путин се явява на изборите като самостоятелен претендент.

На 8 декември той разгласи кандидатурата си за президент през 2024 година в явно режисиран опит да наподобява, че се кандидатира по искане на съветските военнослужещи. Путин разгласи, че ще се кандидатира за президент на изборите през 2024 г. в диалог с съветски военнослужещи след връчването на медалите " Златна звезда " в Големия кремълски замък на 8 декември.

Според закона самостоятелните кандидати трябва да съберат 300 хиляди подписа, като от всеки индивид на Руската федерация би трябвало да има не повече от 7,5 хиляди подписа.

Подписите би трябвало да бъдат предадени в ЦИК преди 18:00 часа московско време на 31 януари, за да се записват претендентите за изборите, написа

Според решение на Централната изборна комисия на Руската федерация президентските избори в Русия ще се проведат от 15 до 17 март 2024 г. Това ще бъдат първите тридневни президентски избори в Руската федерация.

Кремъл споделя, че Путин ще спечели още един шестгодишен мандат, тъй като се радва на голяма поддръжка в съветското общество, с рейтинги в социологическите изследвания от към 80 %.

Кои са декларирали желание да се кандидатират против него. Борис Надеждин от Градския съвет на Долгопрудни в Московска област и някогашен народен представител от Държавната дума; журналистката Екатерина Дунцова; Сергей Липатов, пощальон по специалност и ръководителят на Националната пенсионна асоциация Анатолий Рабинович. Националистът Игор Гиркин е в затвора и чака правосъден развой по обвиняване в подбудителство към екстремистка активност.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР