Президентът на Република Южна Африка Джейкъб Зума оцеля при вот

...
Президентът на Република Южна Африка Джейкъб Зума оцеля при вот
Коментари Харесай

Президентът на Южна Африка Джейкъб Зума оцеля във вот на недоверие

Президентът на Република Южна Африка Джейкъб Зума оцеля при избор на съмнение против него в Народното събрание на страната през вчерашния ден, предадоха Ройтерс и ДПА.

Това бе едно от най-сериозните провокации против неговото към този момент 8-годишно ръководство. 198 депутати гласоподаваха в поддръжка на Зума, а 177 бяха срещу. Девет се въздържаха.

Поддръжниците на ръководещия Африкански народен конгрес (АНК) посрещнаха с бурни аплодисменти и песни в залата съобщаването на резултата от тайния избор.

Предишните опити за отстраняването от президентския пост на Зума поради обвинявания в корупция и връзкарство бяха посредством очевидни гласувания. Смяташе се, че тайното гласоподаване ускорява вероятността той да загуби.

75-годишният Зума, станал обект на редица кавги, благодари на тълпите от свои поддръжници пред постройката на Народното събрание в Кейптаун и остро разкритикува нападките против своята партия, в която се вихрят съществени вътрешни битки.

"АНК е тук, мощен и огромен. Трудно е АНК да бъде съкрушен ", сподели той, бурно приветстван. Зума, чиято известност в последните месеци мощно спада, се разгласи и против "пропагандата посредством медиите, която твърди, че АНК към този момент не е подкрепян от народа ".

"Това съществува единствено в техните мечти. АНК е подкрепян от болшинството в тази страна. Те (критиците) ще схванат това през 2019 година, когато ние ще извоюваме следващата си огромна победа ", сподели той.

Според най-голямата опозиционна Демократическа партия обаче Зума и неговият АНК "няма защо да честват ". "Резултатът от снощния избор, макар нежната победа, предизвестява гибелта на АНК, се споделя в декларация на Директива за птиците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР