Президентът на Република Северна Македония заяви по повод на отбелязвания

...
Президентът на Република Северна Македония заяви по повод на отбелязвания
Коментари Харесай

Пендаровски за 9 май: С гордост си спомняме, че сме били от правилната страна на историята

Президентът на Република Северна Македония съобщи във връзка на отбелязвания в югозападната ни съседка Ден на успеха над фашизма, че той е респект към милионите изгубени животи в битката против окупатора, ден, в който, както Стево Пендаровски написа в посланието – „ с горделивост си припомняли, че сме били, сме и ще останем отдясно страна на историята “. Той декларира още във връзка на Деня на Европа, че „ единствено със ценене на правото на самоопределяне, може да се приказва за обединена Европа предава скопското електронно издание „ Слободен щемпел “ .
 
„ Днес виждаме, че успеха на свободата, човешките права, демокрацията и равенството е застрашена в миг, когато вярвахме, че е изцяло извоювана. Днес, в разгара на ново клане, би трябвало повече от всеки път да помним уроците от предишното и 9 май е една от тези дати – основата на същинските цивилизационни полезности “, отбелязва президентът.
 
„ Денят на Европа, който празнува концепцията за дълготраен мир и единение на континента, е още едно увещание за основната полезност по пътя към европейското обединяване на многообразието. Само с достолепие, с почитание към правото на самоопределяне можем да приказваме за обединена Европа. Победата над фашизма е победа и за Европа “, написа в посланието си Пендаровски.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР