Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски се срещна с

...
Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски се срещна с
Коментари Харесай

Стево Пендаровски се срещна с Шарл Мишел в Охрид

Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски се срещна с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел  Шарл Мишел Шарл Мишел – белгийски политик и министър председател на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 година в, който е на посещаване в страната, като част от районната си обиколка в Западните Балкани и за присъединяване в започващия през днешния ден в Охрид конгрес Преспа. 

Преди срещата на върха на Европейски Съюз през юни двамата са разискали „ европейското досие на Северна Македония, провокациите пред страната и вероятните способи за превъзмогването им ”, оповестяват от кабинета на президента на РСМ. 

Пендаровски и Мишел са обменили отзиви по отношение на концепцията за основаване на „ Европейска геополитическа общественост “, като Пендаровски е подчертал, че всяка концепция, която ще обезпечи по-задълбочено оперативно съдействие за справяне с общите провокации и ползи, като непоклатимост и сигурност на европейския континент, и която няма да размени политиката на разширение на Съюза със Западните Балкани, е добре пристигнала.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР