Президентът на Пакистан Ариф Алви иска да увеличи официалната си

...
Президентът на Пакистан Ариф Алви иска да увеличи официалната си
Коментари Харесай

Какви са заплатите на президента на Пакистан и на върховния съдия и защо искат повишение

Президентът на Пакистан Ариф Алви желае да усили формалната си заплата съвсем с 50%, заяви през днешния ден вестник The News. Пакистан е 5-та по население страна в света.

По информация на изданието, при започване на август 2023 година президентският секретариат е изпратил писмо до краткотрайния кабинет на министрите на Ислямската република за нуждата от изменение на законодателния акт, регулиращ заплатата на президента.

Понастоящем Алви получава месечно 846 550 пакистански рупии (2793 долара).

Ако препоръчаните промени бъдат утвърдени, заплатата на президента ще бъде увеличена надлежно на 1 024 325 пакистански рупии (3 380 долара) със задна дата от 1 юли 2021 година, и на 1 229 190 пакистански рупии (4 056 долара) от 1 юли 2023 година
 Първата доставка съветски нефт за Пакистан към този момент е реалност - какъв е контрактът
Първата доставка съветски нефт за петата по население страна в света към този момент е реалност - какъв е контрактът

Нефтът се продава с отстъпка в цената

Президентът на Пакистан също по този начин ще може да получи повече от 4 милиона пакистански рупии едновременно за минал интервал, като заплащания след преизчисляване на заплатата му.

Изданието отбелязва, че секретариатът на президента се базира на Закона за президентската заплата, съгласно който " възнаграждението на президента би трябвало да бъде най-малко алегорично по-високо с една пакистански рупия от заплатата на което и да е длъжностно лице, заемащо държавен пост ".

В същото време се показва, че заплатата на сегашния висш арбитър на Пакистан от 1 юли 2021 година е 1 024 324 пакистански рупии (3 380 долара) на месец, а от 1 юли 2023 година заплатата му е увеличена на 1 229 189 пакистански рупии (4056 долара) на месец.
 Пакистан си обезпечи импорт на полутечен газ от Азербайджан по понижени цени
Петата по население страна в света си обезпечи импорт на полутечен газ от Азербайджан по понижени цени

Страната стартира неотдавна да внася и нефт от Русия
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР