Президентът на Организационния комитет на Олимпиадата в Токио Йоширо Мори

...
Президентът на Организационния комитет на Олимпиадата в Токио Йоширо Мори
Коментари Харесай

Председателят на Токио 2020 готов да подаде оставка заради сексистки коментар

Президентът на Организационния комитет на Олимпиадата в Токио Йоширо Мори ще подаде оставка за да потуши напрежението, провокирано от сексистките му изявления преди дни, заяви Ройтерс. Очаква се Мори да бъде сменен от някогашния президент на Японската футболна федерация и кмет на олимпийското село Сабуро Ковабучи.

Мори сподели, че дамите приказват прекалено много и времето им за изявление би трябвало да бъде ограничавано по време на съвещание на Японския олимпийски комитет при започване на месеца и това провокира стихия от рецензии в страната и зад граница.

Впоследствие Мори се извини за коментара си, само че към този момент бе прекомерно късно и думите му отекнаха в обществените мрежи. Близо 400 доброволци за Токио 2020 се отдръпнаха и уредниците получиха повече от 4500 недоволства против ръководителя, а онлайн петиция за оставката му небрежно събра 140 хиляди подписа.

83-годишният Мори съобщи, че ще изясни какво е имал поради на специфична среща на следващия ден, само че не удостовери информациите, че ще се отдръпна от поста си.
" Не мога да разреша този проблем да продължава повече ", сподели Мори пред японска телевизия и още веднъж се извини за думите си.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР