Президентът на Олимпийския комитет на Швеция Ханс фон Утман е

...
Президентът на Олимпийския комитет на Швеция Ханс фон Утман е
Коментари Харесай

Разочарование в Швеция заради провалена кандидатура за олимпиада

Президентът на Олимпийския комитет на Швеция Ханс декор Утман е сърдит, откакто Френските Алпи и Солт Лейк Сити бяха оповестени за желани претенденти за Зимните игри през 2030 и 2034 година, което значи, че скандинавската нация към този момент има осем несполучливи кандидатури.

" Много съм сюрпризиран. За страдание, новият развой на кандидатстване на МОК не е подготвен да бъде резистентен, доходоносен и либерален ", сподели Ханс декор Утман пред вестник " Дагенс Нюхетер ".

Той беше изключително неудовлетворен от рецензиите на олимпийската централа, че Швеция е трябвало да показа държавни гаранции.

" Много ми е мъчно да схвана този мотив, защото МОК сподели, че държавната поддръжка ще бъде част от последващата трета фаза на кандидатурата ", добави той.

Домакините през 2030 и 2034 година ще бъдат публично оповестени на Сесията на МОК преди Летните игри в Париж идната година.

Като част от новата си процедура по кандидатстване, МОК разгласи своите желани претенденти. Вече няма гласоподаване, с цел да се избегне абсурдът с пазаруването на гласове, който по подигравка на ориста помрачи последната кандидатура на Солт Лейк Сити за Игрите през 2002 година.

Международният олимпийски комитет, който е обезпокоен от намаляващия брой претенденти за Зимните игри на фона на страховете за климатичните промени и огромните разноски, даже стигна до такава степен, че на процедура да подсигурява, че Швейцария ще бъде хазаин на конкуренцията през 2038 година.

Единствената олимпиада в Швеция е била през 1912 година, когато Стокхолм одобри летните игри.
 Русия ще си прави различна олимпиада
Русия ще си прави различна олимпиада

Идеята подмята шефката на гимнастичките Ирина Винер
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР