Президентът на Олимпик Лион Жан-Мишел Ола отново разкритикува Професионалната френска

...
Президентът на Олимпик Лион Жан-Мишел Ола отново разкритикува Професионалната френска
Коментари Харесай

Ола: Решението на ЛФП за прекратяване на сезона бе тъпо

Президентът на Олимпик Лион Жан-Мишел Ола още веднъж разкритикува Професионалната френска лига (ЛФП) след прекратяването на сезона в Лига 1 поради пандемията от ковид, определяйки решението като „ жалко “.

Ола приказва, откакто в събота Ла Лига получи зелена светлина от локалното държавно управление за възобновяване на акцията. Двубоите във висшия ешелон на Испания евентуално ще започват на 12 юни, съобщи през вчерашния ден президентът на Ла Лига Хавиер Тебас.

„ В последните два месеца, испанските управителни лица наблюдават деликатно обстановката и работят с УЕФА. Това, което е парадоксално, е, че Хавиер Тебас, в частност, посети същите срещи за разлика от генералния шеф на Френската лига Дидие Кийо, най-много тази на 23 април. Истината е, че това, което бе казано на онази въпросна среща с УЕФА, беше „ самообладание “. Когато забележим, че наши управителни лица са посетили тази среща и са стигнали до разнообразни изводи, някой може умерено да заключи, че сме доста глупави “, сподели президентът на Лион за L‘Equipe.

Френската лига постави несвоевременен завършек на сезона в Лига 1 и Лига 2 предишния месец при 10 оставащи кръга до края на акцията, което лиши опцията на Лион да се бори за място в европейските клубни шампионати посредством класирането си в шампионата. Обжалването на Олимпик пред административен арбитражен съд бе отхвърлено в петък, само че се чака ново такова пред Държавния съвет – Върховния съд на Франция, дружно с изпадналите Амиен и Тулуза. Запитан по отношение на това дали щеше да има същите искания, в случай че Лион се намираше в позиция, даваща право на присъединяване в Шампионска лига следващата година, когато Лига 1 бе прекратена през март, Ола показа: „ Кълна се в живота на децата си, че щях да отвръщам по същия метод “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР