Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах ще посети Япония

...
Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах ще посети Япония
Коментари Харесай

Предстоящо: Президентът на МОК ще направи ключова визита в Япония за Олимпиадата

Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах ще посети Япония през идващия месец, оповестява локалната организация " Киодо ".

Босът на МОК ще участва на гала в Хирошима на 17 май при прекосяването през града на олимпийския огън. Той ще се срещне с премиера Йошихиде Суга ден по-късно. Очакванията са Бах да поддържа напъните на Япония за образуване на сигурна Олимпиада от 23 юли до 8 август това лято.

" Наясно сме с желанието на президента Бах да посети Япония и бихме приветствали такава аудиенция. Но на този стадий няма нищо съответно по този въпрос ", оповестиха публично от Организационния комитет на Игрите в Токио.

Япония сега претърпява нова вълна от инфектирани с COVID-19 по-малко от 100 дни преди старта на Олимпиадата, която беше отсрочена с година поради пандемията. В 10 префектури в страната са наложени изключителни рестриктивни ограничения поради разпространяването на инфекцията.

Премиерът Суга, който сега е на посещаване в Съединени американски щати, съобщи на конференция през вчерашния ден, че в диалозите си с американския президент - Джо Байдън, e получил увещание в твърдото желание на страната да провежда Олимпийските игри по стратегия, а Байдън го е подкрепил.

В същото време изследване на " Киодо " от предходната седмица сподели, че 72 % от японците желаят анулация на Олимпиадата или ново пренасрочване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР