Президентът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски разкри, че е подкрепил

...
Президентът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски разкри, че е подкрепил
Коментари Харесай

Крушарски гласувал за Боби Михайлов и му казал да „слезе долу”

Президентът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски разкри, че е подкрепил Борислав Михайлов по време на вчерашния конгрес за избор на президент на БФС. Босът на пловдивския клуб разкри, че е имал диалог с дългогодишния началник на родния футбол, а по-късно го е подкрепил, като посочи опита на Михайлов и неговите позиции в европейските структури. Христо Крушарски беше безапелационен в предаването „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия, че Димитър Бербатов не е бил квалифициран за конгрес. Президентът на Локомотив Пд не е видял стратегия от някогашния нападател.

" Моето беше ясно за кого ще гласоподавам, тъй като не видях нищо ново в новото. Да, поддържах Борислав Михайлов, тъй като на учебно заведение се върви квалифициран. За да отидеш на подобен конгрес, би трябвало да се подготвиш. Аз първо програмата (на Димитър Бербатов – бел.ред.) не съм видял, програмата щях да я изпратя на всички клубове, в случай че бях на негово място. Мен никой не ме е канил на среща с тези клубове, аз не съм отказвал срещи ", стартира Крушарски, визирайки срещите с представители на клубове, които Димитър Бербатов организира през миналите месеци.

Запитан за какво е избрал тъкмо Боби Михайлов и видял ли е неговата стратегия, Крушарски отговори: " Опитът, който Михайлов има и диалогът, който организирах с него преди конгреса. Аз не съм от хората, които си мълчат и да си затварят очите пред празни обещания. Казах на Михайлов, че би трябвало да слезе долу, освен преди конгреса. Това е ежедневна работа. Работа по селата. " Какво още го е предиздвикало да поддържа Борислав Михайлов за нов мандат от 4 години? " Боби Михайлов беше член на УЕФА. Това не е малко, ние българите сме привикнали да дърпаме надолу човек, който се издига по стъпалата. Когато смъкнаха Иван Славков преди години, имахме ли човек в олимпийското придвижване. Проблемът е, че ние не си оказваме помощ, а единствено се плюем ", добави Христо Крушарски.

" Аз се бях кандидатирал за президент, само че като разбрах, че на този конгрес ще има единствено повдигане на ръце, без да изясни какво ще се прави, и се отхвърлих. За мен Бербатов трябваше да избере 5 неща, да каже за аматьорския футбол какво ще направи. Питам ги дали са извадили нещо от личния джоб, с цел да създадат за футбола ", добави босът на " смърфовете ".

Относно неналичието на напредък в националния тим и положението на родния футбол, Христо Крушарски е уверен, че клубовете би трябвало да развиват лични гении в школите. " Аз за шестте години в Локомотив Пд, направих и за националния тим, имам шест извикани за шест години. Започнах да работя от школата. Ще видите от Нова година ще се появят новите от школата. Има интерес и от външни клубове към школата на Локомотив. Като нямаш фрагменти изпод, би трябвало да отидеш на пазара „ Кирков “, с цел да си напълниш кошницата. Пробелмът на българския футбол е, че родителите имат повече предпочитание от децата. Родителят е до портала. При мен пари не играят. В България има над 300 треньора с про лиценз, само че какъв брой от тях са се потвърдили? Трябва да се оказва повече доверие на треньорите ", добави той.

Относно тематиката със съдиите и корупцията, Крушарски беше безапелационен: " При мен нещата са ясни и мога да кажа, че нито един човек не е пристигнал при мен за 1 лев и аз не съм дал 1 лев. Ако през вчерашния ден имаше изявления, щях да предложа да понижим заплатата на съдиите. За споразумяване на мачове, съдията постоянно може да наклони мача, в случай че е арбитър. Ако е псевдосъдия, единствено се излагаме. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР