Президентът на КТ Подкрепа Димитър Манолов отиде при протестиращите миньори

...
Президентът на КТ Подкрепа Димитър Манолов отиде при протестиращите миньори
Коментари Харесай

Президентът на КТ "Подкрепа" отиде при протестиращите на АМ "Тракия"

Президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов отиде при протестиращите миньори на блокадата на Автомагистрала " Тракия ".

Той им благодари за дейностите и ги окуражи да продължат.

Манолов описа по какъв начин е отказал пред премиера да участва на проведената среща в Министерския съвет през днешния ден следобяд и изрази подозрение в цифрите на финансовите тласъци, които се оферират от държавното управление за заетите в сектора.

Манолов отхвърли обвиняванията, че митингът се политизира и разяснява, че ефикасните протестни дейности са доста евентуална опция.

Междувременно КНСБ в позиция на уеб страницата си оповестиха, че президентът на Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ), водачите на миньорската и енергийната федерации към конфедерацията не одобряват отправената покана от премиера акад. Николай Денков за договаряния този следобяд. От Конфедерацията прецизират, че повода да не вземат участие в договаряния при Николай Денков е ясно изразеният отвод от страна на протестиращите миньори и енергетици за диалози при премиера през днешния ден.

„ Ескалиралото напрежение измежду миньорите и енергетиците от въглищните райони през последните дни потвърждава, че виновните институции не започнаха нужните дейности в нужните периоди за справяне със обществените и икономическите последствия от прехода към нисковъглеродна стопанска система ", декларират от КНСБ в позицията и допълват, че всички техни старания през последните години са били ориентирани към намиране посредством разговор с държавното управление и парламентарно показаните партии на най-хубавите решения за работещите във въглищните райони и за социално-икономическите последици за страната изобщо. „ Уверени сме, че това е пътят при съществуване на открити и навременни дейности и чуваемост на проблемите и настояванията на служащите ", пишат още от синдиката.

Източници: Българска национална телевизия, Българска телеграфна агенция

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР