Президентът на Косово Вьоса Османи каза, че Косово не се

...
Президентът на Косово Вьоса Османи каза, че Косово не се
Коментари Харесай

Османи: Косово не се колебае да протегне ръка за сътрудничество, Вучич се ръководи от политическо мислене от миналото

Президентът на Косово Вьоса Османи сподели, че Косово не се колебае да протегне ръка за съдействие, макар че, както сподели тя, „ президентът на Сърбия Александър Вучич е политик, който се управлява от политическо мислене от предишното, “ оповестява.

При идването си в Тирана Османи съобщи, че " сходен метод на мислене е почнал войните в Югославия ".

„ За страдание, Вучич е продължение на метода на мислене, който съществуваше през 90-те години в Сърбия и точно този метод на мислене докара до войни и унищожаването и убийството на 150 000 цивилни. Това е метод на мислене, от който всеки би трябвало да се отърве. Това, което Косово демонстрира тези дни, е противоположното на това, което демонстрира Вучич. Протягаме ръка за подпомагане, макар че в никакъв случай не се извиниха за закононарушенията, които направиха. Но ние имаме вяра, че разговорът, воден от Европейски Съюз и подкрепян от Съединени американски щати, е единственият метод да се придвижим напред към дефинитивно съглашение, фокусирано върху взаимното признание “, сподели още Османи.

На въпрос дали ще има договаряния сред Косово и Сърбия на срещата на върха ЕС-Западни Балкани, тя сподели, че не е мястото за това, тъй като те се водят в Брюксел.

„ Това не е място за разговор или договаряния сред Косово и Сърбия. Както знаете, това е специфичен развой, който се подкрепя от Европейския съюз. Това е развой, който съгласно нас би трябвало да се концентрира върху взаимното признание и в това време да отбрани и резервира териториалната целокупност на Косово, неговия унитарен темперамент, както и неговата конституционна система “, добави Османи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР