Президентът на Косово Вьоса Османи изрази благодарността на Косово към

...
Президентът на Косово Вьоса Османи изрази благодарността на Косово към
Коментари Харесай

Вьоса Османи благодари за разкриването на дестабилизиращата роля на Сърбия

Президентът на Косово Вьоса Османи изрази благодарността на Косово към английския народен представител Алиша Киърнс за апелите й да се разкрие деструктивната и дестабилизираща политика на Сърбия, заяви " Косова Прес ".

Османи написа в Twitter, че Косово ще резервира общите полезности и ще укрепи демокрацията.

" Благодаря на Киърнс за неуморните старания към разкритие на деструктивната и дестабилизираща политическа стратегия на Сърбия. Благодаря на всички подписали се за мощната им поддръжка за суверенитета и демокрацията на Косово. Заедно ще запазим общите си полезности и ще укрепим демокрацията! " - съобщи Османи.

Киърнс моли да не се повтарят грешките от предишното на Балканите.

Припомняме, по-рано водещи специалисти в региона на външната политика от разнообразни западни страни приканиха Европейски Съюз, Съединени американски щати и Англия да бъдат по-критични към сръбския президент Александър Вучич. Те считат, че ескалиращият спор сред Сърбия и Косово се дължи на пресилената позиция на Белград.

" Опитите на Сърбия да провали демократичните избори в Косово би трябвало да бъдат обществено подложени на критика като външна интервенция и да бъдат подхванати съответни дейности за търсене на отговорност от Сърбия, в случай че тя продължава да подкопава свободните и почтени избори ", се споделя в писмо на външнополитическите специалисти до висшия представител на Европейски Съюз по външните работи Жозеп Борел и до външните министри на Съединени американски щати Антъни Блинкън и на Англия Джеймс Клевърли. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР