Президентът на Косово Хашим Тачи заяви, че Прищина няма да

...
Президентът на Косово Хашим Тачи заяви, че Прищина няма да
Коментари Харесай

Тачи: Ще послушаме САЩ за преразглеждане на митата срещу Сърбия

Президентът на Косово Хашим Тачи съобщи, че Прищина няма да разреши по никакъв метод връзките със Съединени американски щати да бъдат нарушени и ще предприеме дейности по настояването на Вашингтон за преразглеждане на митата за производители от Сърбия, само че ще се нуждае от " още малко време ", цитира Локално.мк.
„ Колкото по-скоро приключим този въпрос, толкоз по-добре “, сподели Тачи.
В изявление за Топ Чанъл Тачи сподели, че няма да разреши на Белград да слага условия за продължаването на разговора.
„ Косово имаше право да вземе решение за увеличение на митата, само че в това време би трябвало да се грижим за връзките си със Съединени американски щати “, сподели Тачи.
По мотив на настояванията на Съединени американски щати и под опасността от наказания против Прищина за унищожаване на цените, с цел да се проправи пътя за продължение на разговора, Тачи съобщи, че връзките не могат да бъдат компрометирани по никакъв метод и че няма цена, ще наруши партньорството на Косово със Съединени американски щати.
„ Съединените щати помогнаха на Косово да бъде свободно и без значение, ние се вслушвахме във всеки един от техните препоръки, което ни донесе единствено положително. И този съвет, несъмнено, ще бъде послушан “, сподели Тачи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР