Президентът на Колумбия - Иван Дуке, нареди изпращането на военни

...
Президентът на Колумбия - Иван Дуке, нареди изпращането на военни
Коментари Харесай

Месец след протестите в Колумбия, президентът изпраща военни

Президентът на Колумбия - Иван Дуке, подреди изпращането на военни подразделения в една от най-размирните провинции. Месец след началото на антиправителствените митинги, напрежението в страната не стихва. По публични данни, жертвите на демонстрациите, белязани с принуждение, са 17. Според неправителствени организации броят им е доста по-голям. Още за обстановката в Колумбия в идната минута.

Кали - столица на провинция Вале Дел Каука. Поредно протесно шествие, прераснало в конфликти сред стачкуващи и полиция. По данни на локалните управляващи минимум 4ма души са починали при следващата ескалация на принуждение. Това е повода за решението на президента Иван Дуке да изпрати военни в Кали.

" Искам да бъде безусловно явен - изпращаме военна помощ на полицията в град Кали. Операцията ще се води от най-опитните офицери ", посочи Иван Дуке, президент на Колумбия.

Това ще ни разреши в границите на 24 часа да утроим мощностите си и да подсигуряваме помощ в сериозните точки, където виждаме вандализъм, принуждение и непокорство на закона, сподели още Дуке. В Кали и региона ще бъдат изпратени към 7 000 военнослужещ.



Протестите започнаха в края на април, след предложение за нарастване на налозите. Властта бързо премисли хода си и се отхвърли от налоговата промяна. Оставка подаде финансовият министър. Това не успокои колумбийците. Те желаеха смяна - базов приход, опция за развиване на младежите, стопански ограничения и завършек на полицейския произвол.

" Няма да се откажем от националната стачка, тъй като битката продължава. Тук съм поради моите възпитаници, в името на тяхното по-добро бъдеще, и поради щерка ми. Край! Вече не сме невидими за страната! ", сподели Мария Вилада, преподавател.

" Искаме да работим почтено, желаеме гаранции, желая държавното управление да ни даде гаранции, на нас - младите! ", споделя Антъни Велаксес, гражданин на Богота.

Стачкуващите и държавното управление водят периодически договаряния, само че все още без резултат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР