Президентът на Китай Си Дзинпин се очаква да обяви обединението

...
Президентът на Китай Си Дзинпин се очаква да обяви обединението
Коментари Харесай

Китай определя обединението с Тайван като основна цел

Президентът на Китай Си Дзинпин се чака да разгласи обединяването с Тайван за съществена дълготрайна цел на Китайската комунистическа партия. На конгреса на 16 октомври китайският президент евентуално ще получи третия си следващ мандат като водач на Китай, оповестява Agerpres.

Конгресът се организира на всеки пет години, а от 2018 година ограничаването за два мандата е отстранено от конституцията, тъй че президентът може да резервира поста си доживот.

Според вътрешни за партията лица Си Дзинпин ще съобщи, че обединяването е належащо за " великото подмладяване на китайската нация ".

Китай не се отхвърля от Тайван. Съединени американски щати в подготвеност

През 2017 година Си Дзинпин съобщи, че присъединението на Тайван към Китай е историческа задача за Комунистическата партия, само че не показа подробна стратегия за това.

Китай счита Тайван за размирна провинция и не изключва потреблението на мощ за обединяване. От 2016 година насам връзките сред Пекин и Тайпе се утежниха, когато Цай Инг-уен беше определена за президент на Тайван.

На конгреса на 16 октомври президентът на Китай ще показа най-големите си достижения през последните 10 години. Припомняме, че преди няколко дни Байдън съобщи, че Съединените щати ще защитят остров Тайван, в случай че Китай го нападне.

" Съществува политика на обединен Китай, а Тайван самичък преценя своята самостоятелност. Ние не се намесваме, не насърчаваме независимостта - това е тяхно решение ", сподели Джо Байдън.

В същото време, в отговор на визитата на Нанси Пелоси в Тайван, Китай провежда петдневна военна обсада към острова. По това време американски представители настояват, че Пекин е изстрелял ракети над острова, до момента в който Тайван съобщи, че изстреляните от китайците ракети са изхвърчали високо в атмосферата и не са представлявали опасност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР