Президентът на Китай Си Дзинпин предложи нови $60 милиарда финансиране

...
Президентът на Китай Си Дзинпин предложи нови $60 милиарда финансиране
Коментари Харесай

Китай обеща да подари още $60 милиарда на Африка

Президентът на Китай Си Дзинпин предложи нови $60 милиарда финансиране за Африка в понеделник, откакто отписа част от дълга на по-бедните африкански страни и предизвести фондовете да не стартират " безсмислени и суетни планове ", предава Reuters.

В тирада при започване на огромна среща на африканските водачи, Си даде обещание " развиване, което хората на континента могат да видят и допрян ", което ще е и зелено, и стабилно.

Преди три години Си даде обещание други $60 милиарда. Новите средства ще включват $15 милиарда помощ, безлихвени заеми и такива, които ще бъдат дадени против концесии, кредитна линия от $20 милиарда, $10 милиарда специфичен фонд за развиване на връзките сред Китай и Африка и $5 милиарда фонд за импорт от Африка. Китайските компании ще бъдат окуражени да влагат не по-малко от $10 милиарда на континента в идващите три години.

 Китай даде обещание ярко бъдеще на Пакистан, само че донесе финансова и политическа рецесия
Китай даде обещание ярко бъдеще на Пакистан, само че донесе финансова и политическа рецесия

Рисковете от новия " Път на коприната " стават все по-видими

Правителственият дълг по безлихвените китайски заеми, чийто падеж е в края на 2018 година, ще бъде отписан от по-бедните и задлъжнели африкански народи.

По-рано по време на бизнес конгрес Си предизвести, че би трябвало да се внимава къде ще бъдат изхарчени парите.

В отговор на рецензии, Китай отхвърли да вкарва африканските страни в " дългов капан ", както и че ползата ѝ доближава единствено до добива на запаси, с които да подхрани личната си стопанска система.

По данни на Johns Hopkins University School of Advanced International Studies Китай е вложила $125 милиарда във Африка сред 2000 и 2016 година.

 Черногорската автомагистрала за на никое място
Черногорската автомагистрала за на никое място

Балканската страна се натовари с непостижим дълг от Китай за план, който мъчно може да бъде оневинен
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР